Zlatko Režonja, Cankarjevo življenje in delo

Znamka: Naša številka: 641536

Zlatko Režonja, Cankarjevo življenje in delo

Čeprav pogosto menimo, da je opus klasikov natančno popisan in izmerjen od začetka do konca, ter da vemo že vse o njihovem življenju, nam knjiga Cankarjevo življenje in delo podaja nov pogled na Cankarja kot na velikega pisatelja. Najprej nam postreže z opisom Cankarjevega življenja, od njegovega otroštva preko šolanja v Ljubljani, njegove prve ljubezni, do odhoda na Dunaj, vrnitve v zeleno zatišje Rožnika in nazadnje smrti. Nato nam predstavi njegove literarne začetke ter v posebnih poglavjih Cankarjevo pesništvo, pripovedništvo, dramatiko in publicistiko. Celoten opis

16.65

16,65 €

Naša številka: 641536

Predstavitev

Opis artikla

Čeprav pogosto menimo, da je opus klasikov natančno popisan in izmerjen od začetka do konca, ter da vemo že vse o njihovem življenju, nam knjiga Cankarjevo življenje in delo podaja nov pogled na Cankarja kot na velikega pisatelja.

Najprej nam postreže z opisom Cankarjevega življenja, od njegovega otroštva preko šolanja v Ljubljani, njegove prve ljubezni, do odhoda na Dunaj, vrnitve v zeleno zatišje Rožnika in nazadnje smrti. Nato nam predstavi njegove literarne začetke ter v posebnih poglavjih Cankarjevo pesništvo, pripovedništvo, dramatiko in publicistiko. Umesti ga v obdobje slovenske moderne ter predstavi umetniške in literarne smeri, ki so se v tistem času uveljavile. Nazadnje Cankarjev opus še ovrednoti v okviru slovenskega literarnega prostora ter poda kronološki pregled Cankarjevega življenja in dela. V posebnih poglavjih na koncu knjige je avtor navedel še spisek literature o Cankarju, pomembnejše knjižne izdaje njegovih del ter vsebino zbranih in izbranih del Ivana Cankarja.

Knjiga torej kronološkemu pregledu Cankarjevega življenja in dela, podrobni bibliografiji, kratkim vsebinam pomembnejših del in bogatemu fotografskemu gradivu dodaja še natančen literarnozgodovinski uvid, vse skupaj pa omogoča celosten pogled na avtorjev opus. Vsekakor je to knjiga o Cankarju, ki pove več, kot se zdi na prvi pogled.

———————

  • ISBN 961226600×
  • založba Karantanija
  • dimenzije 15 × 22,5
  • strani 150
  • vezava trda vezava
  • jezik slovenščina

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst zgodovina
Založnik Karantanija
Vezanje trda
ISBN 961226600
Število strani 150