Bio Plantella organska zemlja v kocki, 25 l

Bio Plantella organska zemlja v kocki, 25 l

Številka: 1830124
Odlična cena
Organska zemlja v kocki Bio Plantella je univerzalna zemlja, bogata s hranilnimi snovmi. Primerna je za sajenje in vzgojo vseh vrst rastlin. Zahvaljujoč posebnemu pakiranju v kocki, omogoča sejanje tudi neposredno v vrečo. Celoten opis
6,12 €
5,99 €
Dostava Mimovrste

Na zalogi v trgovini 2 artikla

Jutri v 2 prevzemnih mestih
Prevzemna mesta
 
18.5. predvidena dostava na dom
 

Številka: 1830124

Predstavitev

Bio Plantella organska zemlja v kocki, 25 l

Organska zemlja v kocki Bio Plantella je povsem naravna univerzalna zemlja, ki je izredno bogata z organskimi snovmi. Odlična je za gojenje vseh vrst rastlin v vrtnih gredicah, visokih gredah ali različnih posodah. Odlikuje jo optimalna mešanica treh najučinkovitejših šot, ki so bogate s humusom in vseh potrebnih organskih hranil

Rastlinam nudi optimalen dostop do zraka in vode ter izboljšuje zmožnost korenin za črpanje vode in hranil. Poleg tega povečuje količino mikroorganizmov in delež organske snovi v tleh. Ta zemlja rastlinam omogoča idealne pogoje za zdravo rast in razvoj. Zahvaljujoč novi tehnologiji pakiranja je substrat stisnjen v priročno kocko, ki je enostavna za prenašanje. Njen volumen se ob uporabi skoraj dvakrat poveča. 

Prednosti univerzalne zemlje Bio Plantella:

  • Vsebuje povsem naravne sestavine in je odlična za bio pridelavo.
  • Bogata z organskimi snovmi za bujno in zdravo rast rastlin. 
  • Vsebuje idealno kombinacijo treh šot, ki rastlinam omogočajo optimalen dostop do zraka in vode.
  • Povečuje zmožnost korenin za vsrkavanje vode in hranil.
Bio Plantella organska zemlja v kocki, 25 l

Uporaba

Vrt ali visoka greda: Najprej izkopljete jamo, ki je približno trikrat večja od koreninske grude sadike in vanjo nasujete 5 – 6 cm univerzalne zemlje Bio Plantella. Na sredino jame položite rastlino in prostor okoli nje zapolnite s substratom. Na koncu zemljo nežno pritisnete k rastlini in jo zalijete z vodo (deževnico).

Posoda: V posodo primerne velikosti na dno položite plast drenaže. Nanjo dodate plast univerzalne zemlje Bio Plantella in v sredino položite sadiko. Posodo do konca zapolnite z zemljo, jo nežno pritisnete k rastlini in zalijete z vodo.

Neposredno v vreči: Previdno odrežete plastični ročaj in pazite, da pri tem ne prerežete šiva in ne predrete vreče. Za večje rastline vrečo postavite po konci in z zgornje strani zarežete križ, v nastalo luknjo posadite rastline, ki ne potrebujejo opore. Za nižje rastoče rastline vrečo položite tako, da je daljša stranica zgoraj in vanjo zarežete več križev in v nastale luknje posadite rastline. Za gostejšo setev izrežete zgornjo plast vreče in pri tem pustite 2 cm širok rob. Po razkriti površini potresete semena izbranih rastlin in jih prekrijete s tanko plastjo zemlje ter nežno potlačite. Za konec zalijete z vodo.

Tehnične podrobnosti

Količina 25 l
Primerna za vzgojo vseh vrst rastlin
Vsebuje hranljive snovi za 3 – 4 tedne