Vladko Began: Denar je cerkveni bog

Znamka: Naša številka: 714195

Vladko Began: Denar je cerkveni bog

Tisoče milijard v cerkvenih blagajnah, na svetu pa miljarde revnih in lačnih. Katoliška cerkev in njeno neizmerno bogastvo. Jezus je bil tesar in ne bankir. Celoten opis

18.23

20 € Vključno z DDV
18,23 €

Naša številka: 714195

Predstavitev

Opis artikla

Na svetu je huda kriza. Ljudje izgubljajo službe, podjetja propadajo, države se zadolžujejo, da bi omilile posledice krize. Srednji sloj vedno hitreje izginja in se spreminja v revnega. Revščina se veča, število lačnih že presega milijardo, milijoni umirajo zaradi lakote. Po drugi strani pa je vedno več ekstremno bogatih. Globalizacija revščine narašča, lokalizacija bogastva tudi, bankirji in menedžerji si delijo mastne plače, dobički multinacionalk se bolj ali manj večajo.

Med multinacionalkami ima posebno mesto cerkev, predvsem katoliška. Čeprav je večina njenih članov vedno revnejša, pa celotno cerkveno premoženje znaša več kot 1000 milijard evrov. Če pa vzamemo v račun še premoženje cerkvenih članov, ki po nauku cerkve tudi pripada njej oziroma katoliškemu bogu, pa je številka deset tisoče milijard evrov.

Podobno je tudi v Sloveniji, saj je katolišla cerkev tudi tu zelo bogata. Sama ali preko svojih organizacij poseduje deset tisoče hektarjev zemlje, predvsem gozdov, tisoče in tisoče zgradb. Čeprav je zelo bogata, ji Republika Slovenija vsako leto da še na desetine milijonov evrov davkoplačevalskega denarja, ali v obliki neposrednih finančnih sredstev ali pa kot davčne olajšave, in ji na ta način povečuje bogastvo. Ljudstvo vse bolj strada, država pa financira neizmerno bogato cerkev. V čigavo korist dela država?

V knjigi so objavljene informacije javnega značaja in to z namenom, da javnost izve, koliko davkoplačevalskega denarja dobi cerkvena sfera za širjenje svoje vere.

Lastnosti knjige:

  • jezik: slovenski
  • založnik: Vladko Began, samozaložba
  • zvrst: sodobna zgodovina
  • vezava: mehka
  • število strani: 302
  • dimenzije [cm]: 13 × 20

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst zgodovinska umetnost, kultura
Vezanje mehka
Leto izdaje 2013
ISBN 9789612769314
Število strani 302