Puori vitamin D, 120 kapsul

Znamka: Puori Naša številka: 1207235
Puori vitamin D, 120 kapsul

Odlična cena

Puori vitamin D, 120 kapsul

Vitamin D od Puori je izluščen iz naravnega vira, zmešan z organskim kokosovim oljem za optimalen izkoristek in maksimalno absorpcijo vitamina D. Celoten opis

13.6

13,60 € vključno z DDVRedna cena: 14,89 €, Prihranite 1,29 € (8 %)

Predstavitev

Opis artikla

Vitamin D za močne in zdrave kosti

MOČNE KOSTI IN VITAMIN D
Vitamin D je ključni element, potreben za izgradnjo in obnovo kosti, optimalno delovanje mišic ter absorbcijo kalcija iz črevesja. Če vitamina D ni dovolj, postanejo kosti mehke, mišice pa izgubijo moč in elastičnost. Še posebno pomemben vpliv ima vitamin D v zrelih letih, ko se začne kostna masa manjšati. V starosti lahko s kalcijem in predvsem z vitaminom D močno zmanjšamo pojav zlomov kolka.

IZBOLJŠANA IMUNSKA FUNKCIJA
Vitamin D ima ključen pomen za ohranjanje zdravja v širokem pomenu besede. Vitamin D je pomemben za delovanje imunskega sistema, saj preprečuje razvoj avtoimunih bolezni in veča odpornost proti okužbam, zmanjšuje arterijski tlak in pojavnost ter rast nekaterih vrst raka. Ugotovili so, da ljudje, ki imajo več vitamina D v krvi, redkeje zbolijo za sladkorno boleznijo tipa 2 in za srčno-žilnimi boleznimi.

ZMANJŠAN RIZIKO ZA NASTANEK OSTEOPOROZE
Vpliv vitamina D na zdravje kosti bistveno zmanjša tveganje za razvoj osteoporoze saj vitamin D pomembno vpliva na odlaganje kalcija v kosteh in tvorbo nove kostnine. S študijo je bila ugotovljena bistveno zmanjšana vrednost vitamina D pri kar 97% bolnikov, ki so hospitalizirani zaradi osteoporoznega zloma – zato se priporoča dodatno vnašanje vitamina D.

western-digital

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Vrsta vitamin D
Oblika kapsule
Število tablet/porcij 120
Prehransko dopolnilo da
Namen zdravje