Samo Rugelj: Delaj, teci, živi - tretja začinjena izdaja

Znamka: Naša številka: 766981
 Samo Rugelj: Delaj, teci, živi - tretja začinjena izdaja

Samo Rugelj: Delaj, teci, živi - tretja začinjena izdaja

Zgodba o ljubiteljskem tekaču, ki se po dvajsetih letih sedenja odloči (spet) preteči maraton. Tretja, s predgovorom Marka Robleka, začinjena izdaja. Celoten opis

16.9

16,90 € vključno z DDV
Trenutno ni na zalogi
Več informacij

Trenutno ni na zalogi

Artikli z oznako Trenutno ni na zalogi trenutno žal niso dobavljivi. To pomeni, da jih ni na zalogi v mimovrste=) skladišču, niti pri dobavitelju.

Predlagamo, da pri artiklu z oznako "Trenutno ni na zalogi" kliknete rdeči gumb Zanima me in takoj, ko bo artikel ponovno dobavljiv, vas bomo o tem obvestili v e-sporočilu.

Predstavitev

Opis artikla

O pomenu teka: Tek mi je, poleg hribolazenja, v osnovi sredstvo za vzdrževanje osnovne telesne pripravljenosti, torej kondicije, ki jo potrebujem pri vsakodnevnem delu. Hkrati pa je tek, glede na to, da tecem po standardnih progah, in si beležim case, tudi orientir, v kakšni kondiciji se trenutno nahajam.

O meditaciji med tekom: Kadar tecem sam, mi tek predstavlja nekakšno meditacijo za sprošcanje stresa. Cas, ko sem sam s svojimi mislimi, je priložnost, da v miru razmislim o aktualnih življenjskih in službenih problemih. Pogosto se mi zgodi, da med tekom najdem kako novo idejo ali rešitev za kakega od njih, ali pa, kar je še bolje, uvidim, da kateri od problemov dejansko sploh ni tako velik, kot sem mislil poprej.

O dobrem teku: Dober tek zame pomeni uživanje. Obcutek, da obvladujem zadano hitrost oziroma tempo. Pomeni užitek po koncanem teku, ko ugotovim, da nisem utrujen in da sem solidno pripravljen. Pomeni zavedanje, da imam na koncu teka višjo energijo, kot na zacetku.

O tem ali smo ljudje rojeni za tek: Ce gledaš otroke na igrišcu ali dvorišcu med igranjem, kako se premikajo iz lokacije na lokacijo, potem lepo vidiš, da tecejo, ne pa hodijo. Tek je zanje naravno gibanje, z njim pridejo hitreje do cilja, hkrati pa jih ne utruja. V bistvu se niti ne zavedajo, da dejansko tecejo.

O svoji tekaški konkurenci: Tekmujem zgolj sam s sabo, s svojim telesom in duhom. Tako so moja najvecja konkurenca ali zgled tisti, ki so uspeli tek ali pa kak drug vztrajnostni šport uspešno integrirati v svoje siceršnje poklicno in družinsko življenje, uspeli zanj navdušiti otroke, da stopajo po njihovih stopinjah, uspeli uresniciti svoje delovne in zasebne ambicije, z dvema besedama, kot bi rekel moj oce, stopiti na »pot samouresnicevanja«.

Lastnosti knjige:

  • Original naslov: Delaj, teci, živi : zgodba o ljubiteljskem tekaču, ki se po dvajsetih letih sedenja odloči (spet) preteči maraton
  • Jezik: slovenski jezik
  • Predgovor: Marko Roblek
  • Založnik: UMco
  • Zvrst: šport, fitnes
  • Vezava: mehka
  • Število strani: 257
  • Dimenzije: 15×21 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst šport
Založnik UMco 
Vezanje mehka
Leto izdaje 2015
ISBN 9789616954228
Število strani 257