Alja Furlan: Tri sestre
20 €

V pravljici se med seboj prepletata resničnost avtorice, in sicer tri pomembne ženske njenega otroštva, ter univerzalen domišljijski svet, ki je vsem blizu.


Petra Šuštar: Smaragdni gozd želja
23 €

Slikanica ‚Smaragdni gozd želja‘ ni čisto običajna slikanica. Gre za pravljično meditacijo, ki pomaga občutiti in sprostiti čustva z negativnim predznakom (žalost, strah in skrbi) ter v nadaljevanju odkriva naše srčne želje in prinese pogum za njihovo uresničitev.


Kęstutis Kasparavičius: Dežela lenuhov
19,90 €

Ste že slišali za deželo, kjer je trdo delo strogo prepovedano? Nikjer drugje na svetu torte ne rastejo sredi gozda kakor gobe po dežju! In le tam na drevesih namesto jabolk zorijo sladoledi.


Barđur Oskarsson: Drevo
21,95 €

Slikanica Drevo očara s posebnim slogom in humorjem, s svojevrstnim pogledom na svet in z brezmejno otroško domišljijo.


Chieri Uegaki: Hana Hašimoto
20,95 €

Šesta violina

Chieri Uegaki, nadarjeni glasbenici in pisateljici, je zgodbo o Hani navdihnil spomin na dedka, violinista, in na drugega dedka, ki se je navduševal nad kresnicami.


Petra Bartikova: Leto na vrtu
26,90 €

Kaj živi in raste na vrtu? 0dpri slikanico in odkrij, kako se spreminja narava na vrtu, ko štirje letni časi – pomlad, poletje, jesen in zima – pridejo in grejo.


Alf Proysen: Čajna ženička
19,90 €

Mala ženička ima skrivnost – tu in tam se nenapovedano zelo pomanjša, velika je le še kot čajna žlička.


Heather Tekavec: Sraka tatinska
20,95 €

Slikanica Sraka tatinska govori o psičku ki bi nadvse rad pomagal svojemu gospodarju in s kmetije pregnal tatu.


Helena Kraljič: Dve zvezdi
19,90 €

Vprašanja in odgovori so raznobarvni – tako je tudi naše sobivanje v svetu, kjer je vse več vprašanj in vse manj odgovorov.


Ian Graham: Ne bi hotel živeti brez elektrike!
17,95 €

Od elektrike smo odvisni pri skoraj vsem, kar počnemo. Z njo grejemo, osvetljujemo, se prevažamo in se zabavamo. Elektrika je tu že od nekdaj, vendar smo šele pred 200 leti ugotovili, kako jo uporabljati. Ugotovi, kaj vse nam omogoča – in kako nam je nekdaj uspelo živeti brez nje.


Jim Pipe: Ne bi hotel živeti brez dreves!
17,95 €

Drevesa so eno izmed največjih čudes narave. Iz majhnega semena, ki ga lahko držimo v rokah, lahko zrastejo več nadstropij visoko. Poduči se o njihovi neverjetni življenjski dobi in o tem, kako lahko preživijo v kar najsurovejših okoljih, kot so žgoče puščave ali ledenomrzle tajge.


Kay Barnham: Jezen sem
19,90 €

Zbirka knjig o čustvih otrokom pomaga razumeti čustva in se z njimi spopasti na opogumljajoč način.


Kay Barnham: Ljubosumen sem
19,90 €

Zbirka knjig o čustvih otrokom pomaga razumeti čustva in se z njimi spopasti na opogumljajoč način.


Marina Vujčić: Beg na breg
21,90 €

Močna in presunljiva eko zgodba, ki opozarja na neodgovornost družbe do okolja in narave. Edini, ki iskreno sočustvujejo z naravo, so otroci.


Petra Bartikova: Leto v gozdu
26,90 €

Kako živijo živali v gozdu? 0dpri slikanico in odkrij, kako se narava spreminja v vseh štirih letnih časih – spomladi, poleti, jeseni in pozimi.


Sam doma
17,99 €

Osemletni Kevin McCallister si je zaželel, da bi njegova družina izginila. Ni si mislil, da se mu bo želja uresničila!


Simona Kopinšek: Pajkodlak in Kresnica
19,90 €

Ko Kresnica leti skozi tihoten gozd, ne sluti, da nanjo preži zverjak. Pajkodlak z dolgimi strupniki in lepljivo mrežo iz gostih svilnatih niti. Kresnička se ujame, ne more uiti. Bo to njen konec? Ali pa se najde junak, ki premaga zverino?


Susanna Mattiangeli: Učiteljica
19,90 €

Slikanica je zabaven in razposajen portret učiteljic. Pozorno jo preberite in poglejte – gotovo boste v njej našli tudi svojo.