Ian Graham: Ne bi hotel živeti brez elektrike!
17,95 €

Od elektrike smo odvisni pri skoraj vsem, kar počnemo. Z njo grejemo, osvetljujemo, se prevažamo in se zabavamo. Elektrika je tu že od nekdaj, vendar smo šele pred 200 leti ugotovili, kako jo uporabljati. Ugotovi, kaj vse nam omogoča – in kako nam je nekdaj uspelo živeti brez nje.


Janja Dermastja: Ne grem k zobozdravniku in pika
10 €

Mlade in zrele bralce čaka dobra zgodba brez ovinkov, jasna, osredotočena misel in na koncu ločeno še uporabno navodilo za mame. Fantovska zgodba. ki bo pritegnila tudi punce! Govori o resnici – gusarji, vsi pomorščaki so imeli včasih slabe zobe.


Jim Pipe: Ne bi hotel živeti brez dreves!
17,95 €

Drevesa so eno izmed največjih čudes narave. Iz majhnega semena, ki ga lahko držimo v rokah, lahko zrastejo več nadstropij visoko. Poduči se o njihovi neverjetni življenjski dobi in o tem, kako lahko preživijo v kar najsurovejših okoljih, kot so žgoče puščave ali ledenomrzle tajge.


Peter Svetina: Spoznal sem te po rdečih nogavicah
19,90 €

Slikanica Petra Svetine je čudovita zgodba o potovalni fantaziji, ki mladega bralca pritegne s sledjo rdečih nogavic.‚Spoznal sem te po rdečih nogavicah‘ nas tako z besedilom kot z ilustracijami popelje na sprehod po Varšavi.