Ruby Roth: Zato ne jemo živali

Znamka: Naša številka: 634718

Ruby Roth: Zato ne jemo živali

O veganih, vegetarijancih in vseh živih bitjih Zato ne jemo živali je otroška slikanica s pristnim in sočutnim vpogledom v čustveni svet živali in njihova mučna življenja na živalskih farmah. Skozi pestro paleto živalskega sveta predstavlja mladim bralcem vegetarijanstvo in veganstvo. Celoten opis

12

12 € vključno z DDVRedna cena: 12,90 €, Prihranite 0,90 € (6 %)

Naša številka: 634718

Predstavitev

Opis artikla

Slikanica prikazuje ljubeznive in prikupne živali v ljubečih domovih njihovega naravnega življenjskega okolja, obenem pa tudi v nevzdržnih razmerah na živalskih farmah, kjer jih na tisoče gojijo za meso in mlečne izdelke. Kaže, kako uživanje mesa vpliva na naše okolje, gozdove in vsa živa bitja na našem planetu, ter seznanja otroke o prizadevanju za svet, kjer ima vsak prebivalec Zemlje pravico do življenja in odraščanja.

O knjigi: "Prepričana sem, da se vsak otrok rodi z močnim čutenjem in občutenjem narave, živali in ljudi. Vsak otrok v sebi nosi sočutje in skrb do Zemlje in njenih prebivalcev ter se zaveda, da je tudi sam del ekosistema. Naša naloga in dolžnost pa je, da to v otroku spodbujamo in se iz tega tudi sami veliko naučimo, saj z odraščanjem žal izgubljamo to dragoceno povezanost z Zemljo in njenimi prebivalci ter zmotno menimo, da so nam dani v uporabo in izkoriščanje. Še več, s takšnim odnosom gradimo civilizacijo v skladu z ideologijo, da je močnejšemu vse dovoljeno, ter v enaki meri, kot to počnemo živalim, izkoriščamo in teptamo tudi pravice sočloveka.

Knjiga je napisana čuteče in prijazno, otroke in tudi odrasle skuša spomniti na resnico, ki so jo nekoč že poznali – da se od živali skoraj v ničemer ne razlikujemo, saj tako kot mi, ljudje, občutijo veselje in ljubezen, pa tudi tesnobo in strah. Oboji imamo radi svoje otroke in – to je najpomembnejše – oboji želimo živeti svoje lastno življenje, svobodno in brez trpljenja. Zemlja pripada živalim v enaki meri kot človeku, in tako kot pripada nam naše lastno življenje, pripada tudi njim njihovo. Izbrišimo meje, mi vsi smo Zemljani, ne glede na vrsto, raso in spol." (Jadranka Juras)

O avtorici: Ruby Roth je umetnica, ilustratorka in veganka iz Los Angelesa v Kaliforniji. Zanimanje za veganstvo in vegetarijanstvo je pri otrocih odkrila, ko je poučevala umetnost v popoldanskem obšolskem programu.

  • podnaslov O veganih, vegetarijancih in vseh živih bitjih
  • originalni naziv Thatʼs why we donʼt eat animals
  • ISBN 9789616788878
  • prevajalec Urška Breznik
  • založba Avrora AS
  • leto izdaje 2012
  • dimenzije 28 × 23 cm
  • strani 48
  • vezava mehka
  • jezik slovenščina

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst slikanice
Založnik Avrora As
Vezanje mehka
Leto izdaje 2012
ISBN 9789616788878
Število strani 48