Iščemo hišico, Anja Štefan (trda, 2013)

Znamka: Naša številka: 645547

Iščemo hišico, Anja Štefan (trda, 2013)

(miniaturna izdaja) Igrive, sočne in izbrušene pesmi sodijo v klasiko slovenske književnosti za otroke. Tokrat v posebni, pomanjšani obliki. Celoten opis

14.4

14,40 € vključno z DDV

Naša številka: 645547

Predstavitev

Opis artikla

Iščemo hišico, iščemo hišico,

z eno kamnito stopničko do vrat,

z majhnimi okenci, starim balkončkom,

majhno kot kajžico, lepo kot grad.

Pesnica, pisateljica in pripovedovalka ljudskih pripovedi Anja Štefan je ena najboljših slovenskih sodobnih ustvarjalk za otroke. Prva slikaniška pesniška zbirka pesmi Iščemo hišico s čudovitimi podobami Ančke Gošnik Godec je izšla leta 2005.

„Med branjem pesmi in opazovanjem ilustracij se znajdemo v prijaznem, toplem svetu, kjer nas obdajata sreča in radost, v svetu, ki je otrokom tako ljub. Skupaj stopamo po rosi, štejemo jabolka in repice, poslušamo pomenkovanje ptic. Zazdi se nam, da \"svet je kakor ringaraja\“, skupaj s škratki stopicljamo po sveže nasutem snegu, za prijeten konec pa nam uspavanko zapojejo zvezdice. In sanjamo o hišici, v kateri bomo srečni, srečni."(Simona Grilc, Bukla)


O avtorici

Rojena je bila 2. aprila 1969 v Šempetru pri Gorici. Živela je z mamo, očetom in še dvema bratoma v veliki hiši, odmaknjeni od mesta, okoli katere je bil sadovnjak. V krogu družine so radi peli in si pripovedovali zgodbe iz otroštva. Po srednji šoli se je posvetila študiju iz slovenščine in angleščine. Vendar je imela raje slovenščino. V veselje ji je bilo igranje z besedami, všeč pa ji je bila tudi svoboda izražanja. Iz ljudskih pripovedi je najprej diplomirala, kasneje pa tudi magistrirala. Je mati dveh dečkov in dveh deklic, zato večina časa nameni svoji družini. Poleg tega, da je pisateljica, pesnica in pravljičarka, je tudi organizatorka pripovedovalskega festivala Pravljice danes v Cankarjevem domu in urednica zbirk ljudskih pravljic, ki jih pogosto tudi na novo pove in zapiše.

Tehnične podrobnosti:

  • podnaslov: (miniaturna izdaja)
  • ISBN: 9789610126928
  • ilustrator: Ančka Gošnik-Godec
  • založba: Mladinska knjiga
  • leto izdaje: 2013
  • dimenzije: 16,5 × 13,2 cm
  • strani: 36
  • vezava: trda
  • jezik: slovenščina

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst slikanice
Založnik Mladinska Knjiga
Vezanje trda
Leto izdaje 2013
ISBN 9789610126928
Število strani 36