Andreja Peklar: Luna in jaz

Znamka: Naša številka: 1350622

Andreja Peklar: Luna in jaz

Andreja Peklar, avtorica večkrat nagrajene slikanice o velikem ptiču Ferdu, nam tokrat pripoveduje zgodbo o nenavadnem prijateljstvu med luno in deklico. V svoji nadvse poetični, čarobni in nežni slikanici ‚Luna in jaz‘ nas opozarja na drobne čudeže narave. Celoten opis

16.9

16,90 € vključno z DDV

Naša številka: 1350622

Predstavitev

Opis artikla

Andreja Peklar: Luna in jaz

Če imaš za prijateljico luno, ti ponoči nikoli ni dolgčas. Z njo se lahko igraš skrivalnice ali šteješ zvezde. Lahko gresta na dolg skrivnosten potep – s čolnom! In ko zaspiš, te čuva vso noč. Čeprav postane luna včasih tanka kot mišji repek, njeno prijateljstvo nikoli ne usahne.

Ilustracije nas prevzamejo že na prvi pogled in popeljejo v igro z luno. Ilustracije iz slikanice ‚Luna in jaz‘ so bile v letu 2018 izbrane tudi za prestižno razstavo na knjižnem sejmu v Bologni ter uvrščene v katalog. Andreja Peklar pa je za ilustracije prejela nagrado Purple Island v Koreji (Nami Concours).

O AVTORICI: Andreja Peklar se je rodila v Ljubljani, odraščala je v Kamniku. Po študiju umetnostne zgodovine in filozofije je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorju Andreju Jemcu in Jožefu Muhoviču. Že kmalu po študiju je stopila v svobodni poklic in se posvetila predvsem ilustriranju knjig za otroke. Njene ilustracije se pojavljajo v številnih slikanicah, pa tudi učbenikih in revijah za otroke in mladino. Ukvarja se tudi z oblikovanjem didaktičnega gradiva za otroške delavnice različnih muzejev, scenografijo in lutkami. Imela je vrsto samostojnih razstav, razstavlja tudi na pomembnih razstavah ilustracij doma in v tujini.

Za svoje delo je prejela različna priznanja in nagrade tako doma kot v tujini, nekaj njenih knjig pa je tudi uvrščenih v izbor White Ravens, ki ga pripravlja Internationale Jugendbibliothek iz Münchna. V zadnjem času se posveča ilustriranju avtorskih slikanic za otroke. Živi in dela v Ljubljani kot svobodna umetnica.

Lastnosti knjige:

  • Jezik: slovenski
  • Založnik: KUD Sodobnost International
  • Vezava: trda
  • Število strani: 32
  • Leto izdaje: 2019
  • Dimenzije: 23,5×23,5×1 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst slikanice
Založnik Avrora As
Vezanje trda
Leto izdaje 2019
ISBN 9789617047165
Število strani 32