Kaj skriva košarica slovenskega spletnega kupca?

Največja slovenska spletna trgovina mimovrste=), v ponudbi katere lahko spletni kupci izbirajo med več kot 80.000 izdelki, je v letošnjem letu po Sloveniji poslala že več kot 128.000 paketov. Poleg večjega števila paketov (v istem obdobju lani so zabeležili 115.000 poslanih paketov) pa so v primerjavi s prvim polletjem 2012 zabeležili tudi rast prodaje.

»Prodajo nam je uspelo, v primerjavi z istim obdobjem lani, še izboljšati. Lahko se pohvalimo, da smo v prvem polletju poslovali v okviru zastavljenih ciljev. Poleg tega nam je v tem obdobju uspelo še razširiti našo ponudbo. Med drugim z novim oddelkom Za male živali. V drugo polovico leta tako stopamo optimistično - v pričakovanju nadaljne rasti prodaje ter nadaljnega razvoja naših storitev. Želimo, da bo spletni nakup v naši spletni trgovini še prijaznejši in da se ga bodo v vedno večji meri posluževali tudi starejši uporabinki spleta« je ob polletnih rezultatih poslovanja povedala direktorica mimovrste=) Lea Benedejčič.

In po katerih izdelkih so slovenski spletni kupci največ posegali?

V oddelku Računalništvo, ki je na mimovrste=) še vedno eden izmed najbolj priljubljenih oddelkov, so kupci v prvem polletju 2013 v največji meri kupovalizunanje trde diske za shranjevanje podatkov. V omenjenem oddelku pa se nadaljuje tudi trend rasti prodaje tabličnih računalnikov - ta se je v primerjavi s prvim polletjem 2012 dvignila za več kot 150 %. Tablični računalniki pa niso edina mobilna tehnologija, ki je še vedno v porastu. Še vedno se namreč izrazito povečuje prodaja pametnih mobilnih telefonov (ta je v primerjavi z istim obdobjem lani višja za 50 %). V veliki meri se slovenski spletni kupec odloča za nakup telefonov znamke Samsung in Apple.

Pri nakupovanju televizorjev Slovenci v vedno večji meri prisegamo na večje zaslone. Medtem ko je v istem obdobju lani še prevladoval nakup 32'' (80 cm) televizijskih sprejemnikov, je v letošnjem letu zaslediti preskok - prodaja 40'' (102 cm) TV sprejemnikov je namreč že prehitela prodajo manjših televizij.

Glede na dejstvo, da je bila v prvem polletju 2012 največja prodajna uspešnica iz oddelka Računalništvo (igrica Diablo III), preseneča prodajni hit letošnega polletja. Ta prihaja iz oddelka Knjige. Najbolj prodajan izdelek (od januarja do konca junija) je namreč komplet knjig Petdeset odtenkov sive, teme in svobode. Romantična zgodba, ki osvobaja predsodkov in zasvoji bralca, je očitno osvojila tudi slovenske spletne kupce.

V oddelku Igrače in otroška oprema so tudi letos največ kupcev prepričali otroški poganjalčki, ki so bili predvsem pozno pomladi in v začetku poletja, poleg trampolinov, pravi prodajni hit. V prvih mesecih 2013 pa so bili najbolj zaželeni izdelki v tem oddelku govoreči plišasti prijatelji Talking Tom, Gina in Ben.

Očitno pa je vse bolj priljubljeno tudi kampiranje, saj so na mimovrste=) v oddelku Šport in prosti čas v letošnjem letu zabeležili kar 50 % povečanje prodaje šotorov in opreme za kampiranje.