mimovrste=) obiskal nizozemski veleposlanik

  • 17. april 2012

V okviru gospodarske diplomacije je največjo slovensko spletno trgovino mimovrste=) včeraj popoldan obiskal nizozemski veleposlanik v Sloveniji, Jos Douma.

Tema spoznavnega srečanja direktorja mimovrste=) Darka Butine in veleposlanika Josa Doumaja, ki je potekalo na Jesenicah na sedežu podjetja, je bila predvsem prepoznavanje možnih oblik nadaljnega sodelovanja in povezovanja podjetja mimovrste=) z nizozemskim gospodarstvom. V mesecu septembru lanskega leta je namreč največjo slovensko spletno trgovino, v višini 3 milijone €, dokapitaliziral nizozemski Netretail Holding (NRH).

Direktor mimovrste=) Darko Butina je ob obisku ponovno izrazil zadovoljstvo, da so sklenili posel z Netretailom kot strateškim investitorjem. Povedal je, da se »po dobre pol leta že kažejo prvi znaki odlične sinergije in dodane vrednosti, ki izhajajo iz sodelovanja z Netretailom in njihovimi spletnimi trgovinami v Srednji in Vzhodni Evropi.« Veleposlanika je seznanil o delovanju podjetja in širini ponudbe, pogovor pa je tekel tudi o selitvi skladišča v Ljubljano in dejstvu, da sedež družbe ostaja na Jesenicah.

Jos Douma, nizozemski veleposlanik, ki si je v dopoldanskem času skupaj s predstavniki lokalnih oblasti ogledal Jesenice, je bil nad obiskom enega najuspešnejših podjetij v gorenjski regiji navdušen. Povedal je, da so mu všeč dinamična podjetja, kot je mimovrste=), ki kljub svoji mladosti, inovativnosti in tehnološki dovršenosti, gradijo na zaupanju in zanesljivosti tudi na ta način, da sodelujejo s tradicionalnim, državnim podjetjem. Izpostavil je sodelovanje mimovrste=) s tradicionalno in zanesljivo Pošto Slovenije.

Spletni center sodobnih nakupov mimovrste=), ki je rast prihodkov od prodaje povečal tudi v letu 2011 (zabeležili so 20 % povečanje prihodkov v primerjavi z letom prej), sveži nizozemski kapital vlaga predvsem v nadaljnjo širitev prodajnega programa in širitev na nove trge.