Amarant Drobnolistna bazilika, ekološko seme

Znamka: Amarant Naša številka: 2716011

Amarant Drobnolistna bazilika, ekološko seme

Grmičasta bazilika (Ocimum basilicum var. minimum), poimenovana tudi Grška bazilika, je sorta bazilike, ki se razrašča grmičasto, naredi pa manjše listke, ki so enakega vonja kot pri običajni baziliki. Celoten opis

3.45

3,45 € Vključno z DDV

Naša številka: 2716011

Predstavitev

Opis artikla

Amarant Bazilika, drobnolistna, grmičasta

  • Grmičasta bazilika (Ocimum basilicum var. minimum), poimenovana tudi Grška bazilika, je sorta bazilike, ki se razrašča grmičasto, naredi pa manjše listke, ki so enakega vonja kot pri običajni baziliki. Je manj občutljiva, cveteti začne kasneje. Je idealna za vzgojo v lončku.
  • Pri pripravi hrane se jo uporablja enako kot navadno baziliko, vendar je pri tem ni potrebno sekljati, pač pa lahko uporabite kar cele listke.
  • Baziliko lahko celo leto sejete v lončke in zabojčke, ki jih imate v notranjih prostorih, zunaj pa jo lahko sejete ali presajate šele, ko ni nevarnosti pozebe.
  • Bazilika ima rada toploto in sončne predele, razen ko so rastline še mlade – takrat na močnem soncu lahko pride do ožiga. 
  • Bazilike, razen v hudi suši, ni potrebno zalivati, v lončkih pa jo zalivajte zmerno – zemlja naj bo vlažna, a ne mokra. Rastline so najbolj močne, ko rastejo posamezno.
Amarant semena

Lastnosti

Čas setve: II-VI

Čas presajanja: V-VII

Čas pobiranja pridelka: V-X

Razdalja med rastlinami/vrstami: 15 × 30 cm

Prezimi: NE

Št. semen v g: 500

Količina semen: 1 g

Poreklo: EU


Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Vrsta semen / gnojiva Seme
Vrsta rastline bazilika