Amarant Buča Butternut, maslena, ekološko seme

Znamka: Amarant Naša številka: 2716018

Amarant Buča Butternut, maslena, ekološko seme

Buča Butternut Waltham maslena buča (Cucurbita moschata) je buča s svetlo rumenim mesom in svetlo rumeno-rjavo lupino. Buča je dolga cca. 30 cm in ima zelo malo peščišča (samo v odebeljenem delu). Celoten opis

1.8

1,80 € Vključno z DDV

Naša številka: 2716018

Predstavitev

Opis artikla

Amarant Buča Butternut

  • Buča Butternut Waltham maslena buča (Cucurbita moschata) je buča s svetlo rumenim mesom in svetlo rumeno-rjavo lupino. Buča je dolga cca. 30 cm in ima zelo malo peščišča (samo v odebeljenem delu). Zraste do 2,5 kg in se jo zelo dobro skladišči, ko je zrela.
  • Buče lahko sejete v lončke v koncu aprila in jih presadite na stalno mesto, ko poženejo prvi pravi list, vendar ne pred koncem nevarnosti slane (15. maj), lahko pa jih takrat sejete direktno na stalno mesto. Pri sajenju na stalno mesto morate poskrbeti, da ima rastlina dovolj prostora, zato jih sadite na vsaj 50 cm.
  • Buče imajo rade močno zemljo, zato jih ne sadite na revna tla, zelo dobro pa uspevajo npr. na robu kompostnika. Prav tako buče slabo prenašajo sušo, zato jih med sušnimi obdobji občasno zalivajte.
  • Če želite veliko plodov na eni rastlin, jo morate vršičkati. Na glavni vreži odstranite vrh za prvimi devetimi listi, tako naredite tudi na prvih stranskih poganjkih. Na glavni vreži so namreč skoraj sami moški cvetovi, na prvih stranskih poganjkih je nekaj moških, nekaj ženskih cvetov, na drugih stranskih poganjkih pa so predvsem ženski cvetovi.
Amarant semena

Lastnosti

Čas setve: IV-V

Čas presajanja: V

Čas pobiranja pridelka: IX-X

Razdalja med rastlinami/vrstami: 50 × 100 cm

Prezimi: NE

Potrebno zalivanje: občasno

Št. semen v g: 8–10

Količina semen: za 6 sadik

Optimalna temperatura za kalitev: 15–20 °C

Poreklo: EU

Dober sosed: blitva, čebula, fižol, grah, koruza, motovilec

Slab sosed: krompir

Poraba semena na ar: 100–140 zrn


Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Vrsta semen / gnojiva Seme
Vrsta rastline bučke