Sabrina Jeffries: Poroka in posteljne vragolije
14,99 €

Zbirka Šola za dedinje, 6. knjiga S čudovito šesto romanco iz serije, ki se je uvrstila na lestvico najbolje prodajanih serij New York Timesa, nam Sabrina Jeffries prinaša presenetljiva razkritja o ravnateljici Charlotte Harris iz Šole za dedinje ter osupljiv zaključek.

Cecilija Novak: Ozri se, deklica
14,40 €

Avtorico Cecilijo Novak smo spoznali leta 2013, ko je izdala roman z naslovom Štiri zvezdice. Tokrat pa se predstavlja z avtobiografskim romanom Ozri se, deklica.

Damjana Kenda Hussu: Adijo, hotel mama
22,90 €

Trpko-sladka zgodba o družinskih zadevah, prijateljskih in partnerskih navezah na očarljiv način razkriva prizadevanja 32-letnega Doriana na poti v samostojno življenje, ko končno, tako pozno in tipično za slovenske mlade, zapusti hotel mama.

David Graeber: Utopija pravil
27 €

Zakaj se vsak poskus, da bi zmanjšali goro »papirologije«, ki zaznamuje naše vsakdanje življenje, vselej izjalovi in izteče v še gostejšo mrežo čedalje bolj zapletenih birokratskih postopkov? Kot pravi avtor Utopije pravil, je današnji svet talec popolne birokratizacije.

Émile Zola: Umetnina
29 €

Veliki roman o velikem neuspelem slikarju Claudu Lantierju sedaj tudi v slovenskem prevodu

Enrique Vila - Matas: Dublineska
27 €

Enrique Vila-Matas je z romanom Dublineska dosegel enega vrhuncev svojega ustvarjanja. Roman berejo že v enaindvajsetih jezikih, kritiki pa ga enoglasno označujejo za mojstrovino.

Evald Flisar: Greh
24,90 €

Že v Mrgolenju prahu se je Flisar izkazal za avtorja, ki obvladuje najrazličnejše govorice, od brutalne neposrednosti do najbolj prefinjene lirike, in te strune s pridom ubira tudi v Grehu.

Evie Wyld: Vseh ptic petje
24,90 €

Jake Whyte živi sama na britanskem otočku, na osamljeni kmetiji, kjer ji družbo delajo le Pes in ovce, ki jih kar naenkrat začne nekdo napadati – žival ali človek?

Ibn Tufayl, Muhammad ibn `Abd al-Malik: Živi sin budnega
13 €

Ibn Tufaylov (Živi sin budnega) velja za prvi filozofski roman in najpogosteje prevajano besedilo v zgodovini arabske literature. Označili bi ga lahko kot produkt klasične islamske filozofije in besedilo, ki je močno vplivalo tako na arabsko in perzijsko kot na moderno zahodno filozofijo in literaturo. Kot prvi filozofski roman postavlja vrsto vprašanj o bivanju in verovanju ter človekovemu razmerju do sočloveka in Boga.

Iztok Vrenčur: Urnebes
23 €

Roman se dogaja na Balkanu in predstavlja mrežo odnosov med različnimi pripovedovalci.

Jackie Kay: Rdeča prašna cesta
33,99 €

Avtobiografska pripoved škotske pesnice in pisateljice o odkrivanju svojih korenin od Škotske do Nigerije. Mojstrsko, s humorjem in brez sentimentalnosti.

Jaka Tomc: 720 utripov srca
18 €

Kriminalist Rok Jazbinšek med razbijanjem mednarodne mreže trgovcev z drogo naleti na nenavadno odkritje, ki mu postavi svet na glavo. Se mu upate pridružiti na njegovem potovanju, polnem nepričakovanih preobratov, šokantnih zapletov in življenjskih naukov?

Jean-Claude Bartoll, Bernar Kolle: Antarktika
36 €

Junija 1910 odrineta dve ekspediciji, da bi osvojili poslednjo „terro incognito“ (neznano zemljo): britanska, ki ji poveljuje kapitan Scott, izpluje iz Londona na krovu parnika Terra Nove. Druga, Norveška, se odpravi na krovu jadrnice Fram iz Osla, tedaj imenovanega Christiania…

Jennifer Clement: Molitev za ugrabljene
24,90 €

Roman Molitve za ugrabljene govori o problematiki ugrabljanja deklic v mehiškem Guerreru, kjer jih prekupčevalci drog in mafija preprodajajo v prostitucijo

Joanna Bator: Peščena gora
24,90 €

Peščena gora je poetično ime za betonski blok v šlezijskem mestu Walbrzych, kamor je umeščeno dogajanje istoimenskega feminističnega, ikonoklastičnega, jezikovno svežega in z epskim zamahom izpisanega romana Joanne Bator.

Jonathan Franzen: Čistost
35 €

Kompleksna pripoved v kateri se prepletejo zgodbe junakov različne starosti, porekla in izkušenj.

Julie James: Sanjska poroka (broširana)
12,99 €

Tožilci/ FBI, 5. knjiga. Posebni agent Vaughn Roberts je navajen, da mu vse ženske, ki jih lovi, padejo v posteljo. Sidneyjine zavrnitve tako le še bolj spodbodejo njegovo odločenost, da bo ujel hladno in samozavestno rdečelasko.

K. A. Tucker: Pet načinov padca
12,99 €

Junakinja romana Pet načinov padca Reese MacKay, je dekle z vijoličastimi lasmi in ostrim jezikom, ki zelo dobro ve, kaj pomeni sprejemati napačne odločitve.

K. A. Tucker: Ujet ob njej
9,99 €

Imel je vse. Dokler ni neke noči naredil grozljive napake … in vsega izgubil: „Uničil sem ji življenje in se ujel obnjo. In zdaj se zavedam, da sem natanko tam, kjer mi je bilo namenjeno biti.“

Marie Force: Pripravljena na ljubezen (broširana)
11,99 €

McCarthyjevi z otoka Gansett, 3. knjiga Sydney izgubi moža in otroka v tragični prometni nesreči ter se odpravi na otok Gansett, da bi v miru razmislila, kaj naj naredi s svojim življenjem.

Mathia Enard: Alkohol in nostalgija
10 €

Roman opisuje ljubezenski trikotnik med dvema Francozoma in Rusom, hkrati pa je tudi melanholičen poklon Rusiji in njihovi kulturi.

Mirko Jaušovec: Veročka
15 €

Avtor govori zgodbo o lepi deklici, ki živi v prepričanju, da ima neko neozdravljivo bolezen.

Robyn Davidson: Poti
24,90 €

O ženski, ki je sama prepotovala 2700 kilometrov avstralske divjine

Sabrina Jeffries: Nikoli ne drezaj spečega lahkoživca
14,99 €

Izpod peresa najbolj prodajane avtorice na lestvici New York Timesa, Sabrine Jeffries, prihaja četrta romantična knjiga iz njene osupljive in čutne zbirke Šola za dedinje – zgodba o očarljivo privlačnem lahkoživcu, ki vse, kar mlada učiteljica misli, da ve o strasti in poželenju, postavi na glavo.

Sabrina Jeffries: Varuj se Škotovega maščevanja (broširana)
14,99 €

Šola za dedinje, 3. knjiga. Najbolje prodajana avtorica na lestvici New York Times nadaljuje z osupljivo zgodbo o skrivnostnem cestnem razbojniku, ki je željan maščevanja, a se zaljubi v edino žensko, ki je ne bi smel nikoli ljubiti.