Ava Dellaira: Ljubezenska pisma mrtvim
12,99 €

Zadnji kos!

Vse se začne kot šolska naloga: Napišite pismo mrtvi osebi. Laurel si izbere Kurta Cobaina, ker ga je njena sestra, Maj, oboževala.

Mirt Komel: Pianistov dotik
24,90 €

Gabrijel Goldman je po imenu in usodi sumljivo podoben znamenitemu kanadskemu pianistu Glennu Gouldu. Najdemo ga v Newyorški bolnišnici po misterioznem dogodku, ki sproži fobijo pred dotikom.

Jela Krečič: Ni druge
19,90 €

Romaneskni prvenec Ni druge je izvirna in duhovita pripoved o zapletenih medčloveških odnosih v sodobnem svetu. Protagonist romana, Matjaž, se po razhodu z dekletom, Saro, znajde v veliki stiski. Zaradi tega sprejme prijateljev nasvet, da naj pot k nekdanjemu dekletu poišče preko novega ljubezenskega razmerja.

Anja Mugerli: Zeleni fotelj
23,90 €

Mnogi liki v zbirki Zeleni fotelj so povsem običajni ljudje okrog nas, spremlja jih travma lastnih življenjskih situacijah, o katerih ne govorijo na glas.

Carla Kelly: Lordova preobrazba
12,99 €

Izjemna avtorica Carla Kelly znova dokazuje, da so ljubezen, preobrazba in spontanost sestavine izvrstne romance.

Connie Brockway: Zapeljivi užitki
14,99 €

Varuhi zlate vrtnice 2. knjiga

Znamenita lepotica Helena Nash čez dan dela kot dostojna spremljevalka ene izmed najstrožjih londonskih dam, ponoči pa se prelevi v sla dveh ločenih zaljubljencev.

Courtney Milan: Škandal z guvernanto
9,99 €

Zlovešči bratje

‚Škandal z guvernanto‘ uvod v serijo zgodovinskih romanc Courtney Milan, izjemno priznane pisateljice in avtorice številnih uspešnic, ki jih literarni kritiki ne morejo prehvaliti.

Courtney Milan: Učinek dedinje (Zlovešči bratje 3)
12,99 €

Jane Fairfield ničesar ne naredi prav. V družbi vedno zine kaj napačnega – in pri tem ne skopari z besedami. Njene obleke so lahko še tako pregrešno drage, pa se nekako vedno izmuznejo modnim smernicam. Celo njena neizmerna dota ne pomaga, da ne bi bila tarča posmeha.

Courtney Milan. Zimski poljub (Zlovešči bratje 2)
9,99 €

»Do zadnje podrobnosti izpopolnjena ljubezenska zgodba, podprta z zgodovinskim ozadjem in natančno dodelanimi liki, tako glavnimi kot stranskimi, ter s pristno srečnim koncem.«

  • Dabney Grinnan
Đurđica Mađar: Markovi koraki
21 €

Izpoved mame otroka s cerebralno paralizo

Knjiga še zdaleč ni edina na to temo, je pa posebna zaradi svoje iskrenosti, opisa, kaj vse sta z možem prestala, da sta otroka s cerebralno paralizo postavila na noge.

Dušan Čater: B 52
24 €

Mogoče za spoznanje preveč pijem. Mogoče.. Pa mislim, da ni v tem poanta.

Dušan Šarotar: Panorama
24 €

Pripoved o poteku dogodkov

Knjiga, ki vas bo popeljala po nevsakdanjem potovanju in vam razkrivala nenavadne zgodbe.

Elizabeth Thornton: Očarljiva princesa, II. del
14,99 €

Elizabeth Thornton ustvarja napete romantične zgodbe, ki bralca v vrtincu nepozabne ljubezenske zgodbe ponesejo v drug čas in kraj. Tokrat je ustvarila eno svojih najboljših zgodb, ki vas bo popolnoma prevzela – zgodbo o ženski, ki je prepričana, da je življenje ne more več presenetiti… Vsaj dokler ne spozna, da se lahko nevarnost in strast pojavita, kjer ju najmanj pričakuje.

Elizabeth Thornton: Zaljubljeni vohun
14,99 €

Zlomiti kodo do njenega srca … Neodvisna, trmasta in neporočena Abbie Vayle je bila že od nekdaj prepametna za svoje dobro. Toda morda je šla vendarle malce predaleč, ko je ustanovila svoje podjetje z zbiranjem starih, redkih knjig in v Parizu povsem naključno kupila starinsko knjigo s skrivnostno kodo, načečkano ob robovih.

Evald Flisar: Tam me boš našel
24,99 €

Roman, ki govori o odnosu človeka do ljubezni, prikazuje ljubezen kot slepilo, ki nas prikrajša pravega življenja.

Gabrijela Babnik: Intimno
27 €

Z romanom Intimno potujemo med Parizom, Ljubljano in New Yorkom, ob tem pa sledimo trem pripovednim nitim, ki so hkrati komentar institucionalnega in siceršnejga rasizma: ljubezenski zgodbi Janine in Fadula, nekdanjega novinarja iz Čada, ki je v Evropo pobegnil zaradi svojih kritičnih člankov, razmerju mlade Amine in precej starejšega Tiborja, ki se spopadeta s smrtjo nekajletne hčerke Izabele, in pripovedi o umetnici Deani, ki preko fotografije vstopa v intimo svojih portretirancev.

Gaute Heivoll: Čez kitajsko morje
28,95 €

Čez kitajsko morje je roman o veličini človeka, tudi najkrhkejšega med nami. Roman temelji na resnični zgodbi, ki se je začela pred drugo svetovno vojno in seže v današnji čas. Zakonca, ki sta obenem starša dveh majhnih otrok, se odločita, da za svojo družinico in za „umsko zaostale“ postavita hišo, dom sredi narave. Ko se v njej naseli družinica, se jim res pridružijo „bolniki“: samotni vernik Christian Jensen; tihi Matiassen, ki vedno sedi pod drevesom , se ziba na stolu in gleda kdove kaj; stric Josef, eden izmed najbolj vnetih obiskovalcev krajevne knjižnice; nato pa še skupina petih bratov in sester. Kljub raznolikosti živijo skoraj idilično, kot mirna in ljubeča skupnost, dokler…

George Orwell: Burmanski dnevi
29 €

V Moulmeinu, v Spodnji Burmi, me je sovražilo veliko ljudi – samo takrat v življenju sem bil dovolj pomemben, da se mi je to zgodilo,« se glasi pogosto citirani začetek Orwellovega eseja Ustreliti slona 1936). Manj znano dejstvo je, da je Orwell, ta veliki zagovornik svobode govora ter pravic zatiranih, tlačenih in ponižanih, med letoma 1923 in 1927 služil kot policijski častnik v Indijski imperialni policiji v Burmi.

Georgette Heyer: Frederica
14,99 €

Markiz Alverstoke je bogat, čeden, pravi ljubljenec elite, ki ambicioznim materam vliva upanje in svoje sestre peha v obup.

Ilija Trojanov: Zbiralec svetov
29 €

Britanski raziskovalec, prevajalec, pisatelj, vojaški častnik, etnolog, lingvist, vohun, kartograf in diplomat Sir Richard Francis Burton je zagotovo ena najbolj ekscentričnih figur 19. stoletja.

Iris Hanika: Bistvo vsega
24,90 €

Nemška pisateljica Iris Hanika je za roman Bistvo vsega prejela dve nagradi, leta 2010 nagrado Evropske unije za književnost in leta 2011 nagrado LiteraTour Nord.

Isabelle Wery: Razkoščičena Marilyn
24,97 €

Razkoščičena Marilyn, belgijski roman, nagrajen doma in tudi z evropsko nagrado za literaturo je zanimiv literarni eksperiment, v katerem Weryjeva spremlja mlado junakinjo Marilyn Turkey, ki se načrtno poda iskat lastno, tudi spolno, identiteto.

Jakob Alešovec: Zločin
24,95 €

Zločin je prirejen po Alešovčevi zgodbi Mati ga izda, zgodba pa je pravcata kriminalka.

Judith Ivory: Ponudba
12,99 €

Noben moški, gentleman ali kdorkoli drug še ni gledal lady Edwine Bolash tako, kot je to pravkar počel nadut, čeden moški, ki je stal pred njo.

Julia Franck: Ljubeznivec
23 €

Ljubezenska zgodba govori o intimnih medčloveških odnosih, prežetih s čutnostjo, nezaupanjem in igro nemoči.

Kari Hotakainen: Zakon narave
24,90 €

Kari Hotakainen je večkrat nagrajeni finski pisatelj, ki je leta 2013 prejel tudi državno priznanje Pro Finilansia za najzaslužnejše finske ustvarjalce na področju umetnosti. Njegova dela, ki mojstrsko odsevajo zgodbe in usode posameznikov, so prevedena v več kot 20 jezikov.

Lenart Zajc: Agencija
26 €

Roman Agencija, avtorja Lenarta Zajca, govori o sodobni družbeno-socialni problematiki v Sloveniji.

Lorraine Heath: predaja hudiču
11,99 €

Vražji vojvoda na lovu za užitkom … Frannie Darling je odraščala na najnevarnejših ulicah Londona, obdana s tatovi in žeparji, pa tudi večjimi barabami. Čeprav je kljub težkemu otroštvu odrasla v izredno lepo žensko, ne želi imeti nobenega opravka z moškimi, ki hrepenijo po njej, ničvredneži, ki zahajajo v igralni salon, v katerem dela.

Luanne Rice: Zvezdni utrinki
13,99 €

Izpod peresa priznane avtorice vam predstavljamo roman Zvezdni utrinki, ki se vas dotakne najgloblje in v najnežnejše kotičke srca – zgodbo o grenkobi in srčni bolečini, čarobnosti in pogumu.

Milena Omejec: Grešnica
33,30 €

Knjiga, namenjena ženskam vseh generacij, govori o politični in gospodarski nepravičnosti, ki lahko doleti vsakogar.

Miroslav B. Cvjetičanin: Dve uri resnice
19,90 €

To ni zgodba o poklicni poti, prav tako ne zgodba o naključjih. To je preprosto pripoved o življenju človeka, ki ni sam izbral kolesarstva, ampak ga je kolesarski šport uročil, še preden se je dobro naučil voziti kolo. Tekmovalec, trenersko-pedagoški delavec in strokovnjak Franc Hvasti je živel za kolesarstvo. V ozadju klubskih let, treniranja, dirk in profesionalne poti so se nabrale številne zgodbe, ki se jih je odločil izdati v knjigi.

Samko Tále: Knjiga o britofu
24,90 €

Knjiga o britofu je na Slovaškem izšla leta 2000 in očitno je bilo, da je Samko Tále psevdonim – sledila so številna ugibanja o avtorstvu in knjiga je povzročila pravno samkomanijo! Danes je v knjigarnah njena peta izdaja, slovenščina pa je deseti jezik, v katerega je prevedena.

Samuel Beckett: Mercier in Camier
23 €

Leta 1945 je Samuel Backett doživel »razodetje«. Beseda je močna, vendar jo je avtor sam večkrat uporabil. Temu je sledila odločitev za pisanje v francoščini. Prvi večji podvig na novem terenu je bil roman Mercier in Camier, ki ga je napisal že leta 1946, prvič pa je bil objavljen leta 1970.

Stanislav Bernard: Trdoglavi čeh
29,90 €

Knjiga Trdoglavi Čeh dokazuje, da sodobne češke zgodovine ne predstavljajo le nezaupanja vredni politiki, ampak tudi ozaveščeni podjetniki, ki se ne bojijo tveganj in imajo svoje sanje in vizije. Zavedajo se, da niso všeč prav vsakemu posamezniku, vendar prav zaradi individualnosti in izvirnosti jim je vredno slediti.

Sto prašičkov poje: Ljubezen premaga vse
39 €

Na vsako plodno obdobje sveta mati Svinja v ta svet skoti sto prašičkov, ki se raztepejo po vsej zemeljski obli. Takoj ko se odcepijo od tople mamine dojke, začnejo raziskovati svet, raziskovanje sveta pa je umetnost in umetnost ni nič drugega kot raziskovanje sveta.

Svetislav Basara: Fama o kolesarjih
24,90 €

Fama o kolesarjih (Fama o biciklistima, 1988) velja za najpomembnejše delo srbskega pisatelja in dramatika Svetislava Basare, dobitnika številnih domacˇih in tujih nagrad, s prevodi v številne tuje jezike. Avtorja v slovenščini že poznamo po romanu Vzpon in padec parkinsonove bolezni.

Tina Pustovrh Puc: Dvaindvajset
24,99 €

Zgodba o mističnem potovanju vase, zgodba o poti do zavestnega in polnega življenja, zgodba o padcu in ponovnem rojstvu

Glavna junakinja Ana misli, da ima vse, kar potrebuje za srečno življenje. Neke noči pa se njen svet popolnoma sesuje.

Tone Frelih: Umor v galeriji
17 €

Na tleh pod pisalnikom je ležalo moško truplo. Če ne bi bil pozoren in ne bi pogledal na tla, ga zaradi slabe osvetljenosti prvi hip sploh ne bi opazil.

Več avtorjev: Moč lažnega
9,90 €

Knjiga skozi dogajanje petih zgodb prikaže moč laži – tistih majhnih nedolžnih, pa tudi takšnih, ki človeku spremenijo življenje.

Vicenç Pages Jorda: Pismo angleški kralj
16,90 €

Večkrat nagrajeni katalonski pisatelj Vicenç Pages Jorda je s Pismom angleški kraljici ustvaril roman, ki deluje lahkotno, v ozadju pa skriva temeljito poznavanje zgodovine in posebnosti izjemnih posameznikov, ki so jo zaznamovali. Mikavno branje tako za mlade bralce, ki zgodovino šele spoznavajo, kot za odrasle, ki se kritični zazirajo v trenutek, v katerem bivamo.