Leta ponižnosti, Sue Townsend (broširana, 2013)
19,90 € 17,75 €

Jadran Krt

Jadran Krt živi na podeželju z ženo Marjetko in hčerko Gracijo, v stanovanju iz predelanega svinjaka, poleg svojih staršev. Njegove težave se množijo … Zdi se, da je Jadranova edina opora v tem brezupnem položaju njegova prva ljubezen Pandora Poročak, ki se občasno znova pojavi v njegovi bližini in prebudi spomine.

Mala plesalka, Cathy Marie Buchanan (mehka, 2013)
17,95 € 16,69 €

La belle époque, blišč in beda Pariza v poznem 19. stoletju: opera in galerije, pralnice in beznice, slikarji in modeli, zapori in giljotina, premožni abonenti in podhranjene baletke …

Margriet de Moor: Slikar in dekle, trda
24 € 22,32 €

Trgovina in umetnost cvetita, Amsterdam privablja popotnike z vseh koncev sveta, mestna uprava vzbuja strahospoštovanje. Mestna hiša na Damu, ki je danes znana kot palača za kraljeve sprejeme, je bila pravkar dograjena in velja za čudež arhitekture in hram demokracije, obenem pa je to tudi kraj pravice in z njenim kršenjem povezanih grozot.

Pam Rosenthal: Usodno poželenje, broširana
12,99 € 12,34 €

Čutna zgodba bralca popelje v obdobje prvih angleških delavskih vstaj na začetku 19. stoletja, kjer se strast političnih bojev preplete z neustavljivim ljubezenskim poželenjem.

Pandemonium, Lauren Oliver (mehka, 2013)
23,90 € 10,95 €

Lauren Oliver v drugem delu trilogije Delirium postreže z napetim nadaljevanjem, iz katerega žarijo uporništvo, prepovedana ljubezen in prve iskre revolucije.

Pripeta s krvjo, Aleksandra Kocmut (trda, 2013)
14,95 € 13,90 €

Pripeta s krvjo je roman o ločeni učiteljici angleščine/pisateljici, ki se skupaj s sinom prebija skozi zgode in nezgode svojega (občasno zelo nevsakdanjega) vsakdana.

Sibylle Lewitscharoff: Blumenberg
24,90 € 23,16 €

Orjaški, rumen, sproščen: z očarljivo samoumnevnostjo se v delovni sobi uglednega filozofa Blumenberga neke noči prikaže lev.