Stric Avtor: J. P. Martin
19,90 € 18,51 €

Roman Stric je izjemno duhovita mladinska klasika angleškega pisatelja iz prve polovice 20. stoletja J.P. Martina, ki je najbolj poznan po svoji seriji knjig o tem junaku – skupaj je napisal sedem „Stričevih“ knjig.

Danielle Steel: Dobra ženska
18 € 16,74 €

V svojem novem romanu, zgodbi o vojni, izgubah, zgodovini in nezlomljivem duhu neke ženske, nas Danielle Steel vodi na nepozabno potovanje od bleščečih plesnih dvoran na Manhattnu do pekla prve svetovne vojne.

Edina Szvoren: Ni in naj tudi ne bo
24 €

Dvanajst zgodb v knjigi Ni in naj tudi ne bo raziskuje vsakdan osamljenih družin, ki jim nekaj manjka: oče, mati, orgazem, prava ljubezen ali vsaj pogovor.

Emil Filipčič: Mojstrovka, trda
25 € 23,25 €

V Mojstrovki se pripovedovalec po Hansovi smeri nameni na istoimenski vrh. Tam v manjši votlini naleti na mladega Američana Billa, ki je obtičal v steni in si ne upa ne naprej ne nazaj. Reši ga, iz tega znanstva pa se rodi prijateljstvo.

Gorazd Kocijančič: Primož Trubar zapušča Ljubljano, trda
23 € 21,39 €

Po konceptualno dovršeni knjigi Certamen spirituale, ki je v slovensko poezijo vrnila obdelavo klasičnega vprašanja o duhovnem boju, je trenutno najvplivnejši slovenski konfesionalni pesnik zastavil novo vprašanje: Kdo vse pa ni Trubar, zdaj, tukaj?

Herta Müller: Lisica je takrat že bila lovec
24 € 22,32 €

Roman

Prvi roman Herte Müller Lisica je takrat že bila lovec je izšel 1992. Nastal je po scenariju za celovečerni film Lisica lovec, ki ga je napisala skupaj s Harryjem Merklejem. Film je kot nemško-romunsko koprodukcijo režiral Stere Gulea. Predvajan je bil na filmskem festivalu v Berlinu 1993.

James Riordan: Krvavi tekač
15,95 € 14,83 €

Dolgi tek do svobode

Krvavi tekač je roman o prvem temnopoltem maratonskem tekaču, ki je na olimpijskih igrah zastopal Južno Afriko. Zgodbo so navdihnili resnični dogodki.

Jason Pinter: Tarča
20 € 18,60 €

V trenutku, ko umiram, spoznam, da miti ne obstajajo. Ni belih luči na koncu hodnika. Film mojega življenja se ne odvrti pred mojimi očmi.

Jonathan Franzen: Svoboda
36 € 33,48 €

Jonathanu Franznu je uspela briljantna pripoved, ki je ogledalo ameriške sodobne družbe in daje misliti o odločitvah, ki jih moramo v življenju vseskozi sprejemati.

Lauren Oliver: Delirium
23,90 € 10,95 €

Delirium je v številnih jezikih že obšel svet, navdušil kritike in milijone bralcev ter prejel mnoge ugledne nagrade, nazadnje tudi veliko nagrado Francije za najboljše mladinsko fantazijsko delo v letu 2012.

Max Frisch: Človek v holocenu
27 € 25,11 €

Odročna švicarska dolina je v času pripovedi, ki obsega približno teden dni, zaprt prostor. Že več dni lije kot iz škafa, povezave z zunanjim svetom so prekinjene. Slepa ulica torej, tudi v prenesenem pomenu, za glavnega (in edinega) protagonista, ostarelega gospoda Geiserja, ki ga vznemirja ugotovitev, da ga zapuščata spomin in sposobnost povezanega mišljenja.

Miha Mazzini: Paloma negra
27 € 25,11 €

Piše se leto 1950. Polkovnik David, človek, ki je vajen vsakovrstnega nasilja, nenadoma začuti težo vesti. Med podpisovanjem nalogov za eksekucijo mu zastane roka in čeprav ve, da s tem izpisuje lastno smrtno obsodbo, ne zmore naprej …

Milan Kleč: Trojke, trda
31 € 28,83 €

Trojke so roman o prijateljskih trojkah, o ljubezenskih trikotnikih in o treh počitniških destinacijah: Aleksandriji in otoku Susak (kamor se pripovedovalec odpravi s prijatelji) ter Kreti (kamor si le naskrivaj želi). In je roman o samoti.

Otroci Cosime Wagner, Oliver Hilmes (trda, 2012)
38,90 €

Triumf in tragedija Wagnerjeve dinastije

Razburljiva družinska saga o zmagoslavju, tragediji in genialnosti dinastije Wagner je izšla ob 200. obletnici rojstva skladatelja Richarda Wagnerja (1813–1883).

Roberto Bolaño: Divji detektivi, trda
39 € 36,27 €

V Čilu rojeni pisatelj in pesnik je za Divje detektive leta 1999 prejel hispanoameriško nagrado za književnost Romulo Gallegos. V romanju izzivalno in spretno povezuje elemente detektivske, filozofske, metanarativne, domišljijske in avtobiografske pripovedi.

Stendhal: Medenka, trda
34 € 31,62 €

„O užitku je govorila trezno, celo s spoštovanjem (le kaj bi vsa ta druščina počela brez užitka?), vendar ni mogla prikriti, da je sama pri sebi to božanstvo že zdavnaj vrgla s prestola.“

Virginia Woolf: Med dejanji
26 € 24,18 €

„Besede danes popoldne niso nič več plosko ležale v stavku. Dvignile so se, postale grozeče in ti žugale s pestmi.“

Vlado Žabot: Sveta poroka
24 € 22,32 €

Epska pesnitev po staroslovanskem mitu

Dvojčka Jurij in Mara sta ob rojstvu ločena, da bi se kasneje znova našla, se poročita, da bi se kruto razšla, se vzljubita, da bi se sovražno prezirala − ujeta sta v krvavem krogotoku, ki nenehno prehaja iz življenja v smrt in nazaj v življenje.

Zannah Kearns: Ne obupaj, Niki
15,95 € 14,83 €

Skrivnosti, skrivnosti, same skrivnosti, je pomislila Niki. To je samo druga beseda za laži … Ne obupaj, Niki je močna in topla zgodba o odraščanju, ki je zlepa ne boste pozabili!

Zorko Simčič: Poslednji deseti bratje, trda
49 € 45,57 €

Poslednji deseti bratje niso navaden roman. Avtor je rokopis brusil kar tri desetletja. Roman je napisal kot emigrant v Buenos Airesu in ga nato obdelal po vrnitvi v domovino. Nemogoče je napovedati sodbo časa, a zdi se, da bodo prav Poslednji deseti bratje obveljali za osrednje delo slovenske emigracije.

Bojna pesem mame tigrice
27,99 € 26,03 €

Roman „Bojna pesem mame tigrice“ je v najrazličnejših jezikih obšel že večino dežel po svetu in v vseh navdušil bralke in bralce in sprožil številne in burne debate o vrednotah in vzgoji v današnjem času.