Vitomil Zupan: Komedija človeškega tkiva

Znamka: Naša številka: 656717

Vitomil Zupan: Komedija človeškega tkiva

Bes Komedija človeškega tkiva je preplet avtobiografske in spominske zgodbe, ki se osredotoča na prvih trideset let pisateljevega življenja. Celoten opis

31.22

31,22 € vključno z DDVRedna cena: 35 €, Prihranite 3,78 € (10 %)

Naša številka: 656717

Predstavitev

Opis artikla

Komedija človeškega tkiva je preplet avtobiografske in spominske zgodbe, ki se osredotoča na prvih trideset let pisateljevega življenja. V doživljajsko zavezujoči in neposredni pripovedi sledimo protagonistu skozi otroštvo, preko pustolovskih avantur slepega potnika in kvartopirskih večerov do neobhodne erotike, polne disfunkcionalnih, sadomazohističnih in hipnih razmerij.

Na ozadju 2. svetovne vojne se izrisujeta pisateljevo delovanje v OF ter srhljivi čas, ki ga je preživel v taboriščih in v povojnem političnem zaporu. Proti terorju zgodovine in dušečim normam meščanske družbe, ki ga tolikokrat pripravijo, da prestopi črto, proti protislovjem v samem sebi, proti smrti se Zupan bori z enim samim orožjem: obsedenim pisanjem. In prav pisanje je velika tema tega romana. V osrednjo zgodbo se nenehno tihotapijo razmišljanja o smislu ustvarjanja in (ne)moči zapisane besede, ki „se dogaja v tebi veliko bolj živo ko vsa mesta“.

Podrobnosti:

  • Založba: Beletrina
  • Jezik: slovenski
  • Dimenzije: 15 × 21 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst romani
Vezanje trda
Leto izdaje 2014
ISBN 9789612429102
Število strani 879