Thrity Umrigar: Skrivnosti med nama (broširana)

Znamka: Naša številka: 1397132

Thrity Umrigar: Skrivnosti med nama (broširana)

Močan roman, ki prikazuje kompleksnost življenja v sodobni Indiji. Celoten opis

13.99

13,99 €

Naša številka: 1397132

Predstavitev

Opis artikla

Thrity Umrigar: Skrivnosti med nama

Ne oblikujejo nas besede, ki jih izgovorimo. Ali celo naša dejanja. Oblikujejo nas skrivnosti, ki so zakopane v naših srcih. Bhima, nepozaben glavni lik svetovne uspešnice Thrity Umrigar ‚Razdalja med nama‘, se vrača v tem uspešnem nadaljevanju – v ganljivem in zanimivem romanu, v katerem se bivša služkinja bori proti družbenim razmeram in nesreči, da bi v sodobni Indiji skovala novo pot zase in svojo vnukinjo.


Revna in nepismena Bhima je več kot dvajset let zvesto služila Dubaševi družini, parsijski družini višjega srednjega razreda. Po grozotnem zločinu, ki se je zgodil proti njeni lastni družini, so vdano služkinjo kruto odpustili. Bolečina zaradi tega je bila še toliko večja, ker je to storila Sera Dubaš, muhasta delodajalka, ki je bila dolgo Bhimina edina zaupnica. Bhima, ki je obup in izgubo stoično prenesla, mora zdaj poiskati drug način, da preživi sebe in svojo vnukinjo Majo.

Bhimina sreča pa se nenadoma obrne, ko njeno pot prekriža Parvati, zagrenjena, molčeča starejša ženska. Medtem ko ženski, ki ju je na videz združila usoda, skupaj delata, postajata vse bolj povezani, zaupata si resnice o svojih življenjih in razkrivata rane, ki ju preganjajo.

Čudovita zgodba o razlikah med spoloma, moči, prijateljstvu in drugih priložnostih. ‚Skrivnosti med nama‘ je močan in prodoren roman, ki čudovito prikazuje kompleksnost življenja v sodobni Indiji in grobo realnost, s katero se morata soočiti ženski, ki sta rojeni brez privilegijev in se morata boriti za preživetje.

Thrity Umrigar: Skrivnosti med nama

Lastnosti

Jezik slovenski
Založba Hiša knjig
Zvrst roman
Vezava mehka
Število strani 416
Dimenzije 12,5 × 19 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst romani
Vezanje mehka
Leto izdaje 2019
ISBN 9789617052848
Število strani 416