Susannah Fullerton: Na plesu z Jane Austen

Znamka: Naša številka: 667696

Susannah Fullerton: Na plesu z Jane Austen

Kako so plesali pisateljica, njene junakinje in junaki Zaplešite z avtorico in Jane Austen ter se vživite v vlogo. Celoten opis

29.95

29,95 €

Naša številka: 667696

Predstavitev

Opis artikla

Jane Austen se je dobro zavedala, da je ples življenjskega pomena. V njenem času so bile plesne dvorane pravcate arene družabnega življenja, zaljubljanja, kramljanja, spogledovanja in iskanja bodočih mož in žena. Jane Austen se je rada oblekla v belo muslinasto obleko, si nadela bele nogavice in rokavice, si nazadnje nataknila še satenaste čeveljce in veselo pohitela na ples… Mogoče s kočijo ali pa celo v nosilnici…In včasih trmasta in navdušena nad plesom celo naporno in nespodobno peš! Kot Elizabeth in Jane in še številne druge njene junakinje se je radostno učila plesnih korakov, plesala zdaj kotiljone, zdaj podeželske plese, se spogledovala in krepčala z večerjo, potem pa o dogajanjem še vse jutro premlevala, pisala duhovita pisma sestri Cassandri in vse to spretno vpletala v še danes žive romane.

Za vse ljubiteljice in ljubitelje Jane Austen, za vse, ki bi se s pisateljico radi podali na ples in pokukali v zakulisje njenih romanov.

Podrobnosti:

  • Originalni naslov: A dance with Jane Austen
  • Prevajalec: Mateja Črv Sužnik, Miha Sužnik
  • Dimenzije: 17,5 × 22 cm
  • Jezik: slovenščina

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst romani
Vezanje trda
Leto izdaje 2014
ISBN 9789616859554
Število strani 160