Susanna Tamaro: Papirofobija

Znamka: Naša številka: 858162

Susanna Tamaro: Papirofobija

Papirofobija, zgodba o Leopoldu je odgovor na vprašanje, ki si ga postavi vsak otrok, kadar prejme za darilo knjigo namesto igrače. Celoten opis

18

18 € vključno z DDV

Naša številka: 858162

Predstavitev

Opis artikla

Zgodbica pripoveduje o osemletnem fantku, ki ne mara knjig, čeprav mu jih kar naprej darujejo in se police v njegovi sobi šibijo pod njimi. Ni mu do televizije in tudi videoiger ne mara, želi pa si tekaških copat in teka v naravi. Ker mu v šoli ne gre najbolje, ga starši odpeljejo k psihologu, ki ugotovi, da deček trpi za papirofobijo. Zdravljenje mu je tako zoprno, da pobegne od doma. V mestnem parku sreča modrega starčka, ki ga naposled pospremi na novo pot.

Susanna Tamaro, italijanska pisateljica, rojena v Trstu leta 1957, ena najbolj poznanih in priljubljenih po vsem svetu, je diplomirala iz filmske režije, posnela nekaj znanstvenih dokumentarnih filmov, nato pa stopila na polje literature, kjer je nemudoma dosegla velik uspeh s knjigo Pojdi, kamor te vodi srce.

Prejela je več literarnih nagrad, med njimi nagrado Itala Calvina, Else Morante, nagrado mednarodnega PEN-a in nagrado Rapallo. Slovi po zavzemanju za varstvo in čistost okolja in je predstavnica italijanske Organizacije za zaščito ptic LIPU, sodeluje v projektu Treebank (Drevesne banke) za urbano pogozdovanje mesta Milan in, fundaciji WWF, vodi tudi Fundacijo Tamaro, ki črpa finančna sredstva izključno iz avtorskih pravic in donacij, s pomočjo katerih organizira projekte solidarnosti in prostovoljnega dela za ranljive skupine po vsem svetu.

Lastnosti knjige:

  • Original naslov: Papirofobia
  • Jezik: slovenšcina
  • Založnik: ENO
  • Zvrst: roman
  • Vezava: trda
  • Število strani: 56
  • Dimenzije: 18,3 × 26,6 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst družinske sage
Založnik Primus
ISBN 9789616359535