Robyn Davidson: Poti

Znamka: Naša številka: 1070365

Robyn Davidson: Poti

O ženski, ki je sama prepotovala 2700 kilometrov avstralske divjine Celoten opis

24.9

24,90 € vključno z DDV

Naša številka: 1070365

Predstavitev

Opis artikla

Poti so slikovit, pretresljiv, navdušujoč in strasten popis pustolovščine v osrčje avstralske puščave, po kateri je bil pred leti posnet tudi odmeven istoimenski film. Ko Robyn Davidson s šestimi dolarji in majhnim kovčkom pripotuje v Alice Springs, puščavsko mesto v centralni Avstraliji, da bi udomačila tri divje kamele ter z njimi in s psičko Diggity prečkala avstralsko puščavo, ji nihče ne verjame, da lahko to izpelje. Kljub temu mlado dekle ostane neomajno. Po več mesecih dela in spoznavanja kamel, se ji s podporo National Geographica končno uspe odpraviti na pot.

Samosvoja pustolovka v devetih mesecih potovanja po avstralski divjini izkusi čarobno doživetje prostrane dežele vročega peska. V osami se spopada s trenutki ¬stiske, bolečine, nevarnosti in strahu, vse to pa deluje tudi osvobajajoče in je poplačano z nepozabno izkušnjo.

Knjiga Poti je avtobiografska pripoved ženske, ki je prepotovala avstralsko puščavo in navdihujoča zgodba o tem, kaj vse zmore človek z neupogljivo voljo. Pripoveduje o enkratni življenjski pustolovščini in o prvobitnem izkušanju lepote in krutosti narave. »Dama s kamelami« mojstrsko, potopisno in poetično orisuje skrivnostno pokrajino, a tudi svoje notranje doživljanje samotnega potovanja.

»Vstopila sem v nov čas, prostor in dimenzijo. Tisoč let se je stisnilo v en dan, neskončnost pa v vsak korak. Puščavski hrasti so ječali in se sklanjali k meni, kot da bi me želeli zgrabiti. Peščene sipine so prihajale in odhajale. Griči so vzhajali in drseli stran. Oblaki so se privalili in odvalili in vedno cesta, vedno cesta, vedno cesta, vedno cesta.«
Lastnosti:
  • Založnik: UMco
  • Zvrst: roman
  • Prevajalec: Helena Marko

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst romani
Založnik UMco 
Leto izdaje 2017
ISBN 9789616954860