Milan Gregori: Stati v areni

Znamka: Naša številka: 859029
 Milan Gregori: Stati v areni

Milan Gregori: Stati v areni

Knjiga Stati v areni predstavlja zaokroženo avtobiografsko delo, ki sega od avtorjevega otroštva prek gimnazijskih let v Gorici in Trstu ter študentskega obdobja v Ljubljani, pa prek zrelih let, prebitih v Slovenski Istri, Ljubljani in na Postojnskem, vse do življenjske jeseni, ki jo avtor preživlja na domačih istrskih tleh. Celoten opis

12

12 € vključno z DDV

Predstavitev

Opis artikla

Knjiga vsebuje pomembnejše življenjske dogodke, razpotja, izbire, spopade in druge epizode iz navedenih obdobij, ki jih je avtorju vsililo življenje, ali pa se je zanje sam zavetsno odločal ter so ga usodno zaznamovali in oblikovali. Z udarci, padci, katarzami ter dvigi vred, kot se to spodobi za človeka, ki poskuša stati in vztrajati v areni.

V knjigi se je avtor dotaknil tudi osebnega in družinskega življenja, kolikor je bilo to potrebno za osvetlitev okolja, ki je avtorja obdajalo v času njegovega javnega udejstvovanja, in za razumevanje njegovih življenjskih izbir.

Knjiga skuša med ostalim prikazato, kako se je odzivalo na dražljaje življenja tudi avtorjevo ožje okolje. Tudi v komunizmu, kajti tudi v tistih, svobodi in človeškemu odstojanstvu neprijaznih časih, se je dlao osmišlajti življenje, če si to potrebno nosil v sebi.

Lastnosti knjige:

  • Jezik: slovenščina
  • Založnik: Mladika Trst
  • Zvrst: roman
  • Vezava: mehka

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst romani
Založnik Primus
Vezanje mehka
ISBN 9788873422143