Metka Cotič, Kriva

Metka Cotič, Kriva

Številka: 641502
Roman Kriva je zgodba najstnice Sare, ki se na poti odraščanja sreča s tegobami, ki jih prinaša razbita družina – mati in oče, vdana alkoholu in mamilom. Soočena z občutki krivde in sramu pred učitelji in sošolci skuša prikriti pravo ozadje njenega popuščanja v šoli in številnih izostankom. Poleg tega, da mora poskrbeti za lastno vsakodnevno preživetje po svojih najboljših močeh skrbi še za mlajšo bolehno sestrico. Celoten opis
15,85 €
Vključno z DDV
13,35 €
-15%
Dostava Mimovrste

Pri dobavitelju

18.6. predviden osebni prevzem
Prevzemna mesta
 
22.6. predvidena dostava na dom
 

Številka: 641502

Predstavitev

Roman Kriva je zgodba najstnice Sare, ki se na poti odraščanja sreča s tegobami, ki jih prinaša razbita družina – mati in oče, vdana alkoholu in mamilom. Soočena z občutki krivde in sramu pred učitelji in sošolci skuša prikriti pravo ozadje njenega popuščanja v šoli in številnih izostankom. Poleg tega, da mora poskrbeti za lastno vsakodnevno preživetje po svojih najboljših močeh skrbi še za mlajšo bolehno sestrico. Svojih težav ne zaupa nikomur iz bojazni, da bi jo socialna služba, če bi bila seznanjena z njenimi družinskimi razmerami, ločila od njene sestrice. Ko je breme vendarle prehudo, se končno zaupa starejši prijateljici in svojemu fantu, ki ji brezpogojno stojita ob strani. Sara se na koncu bori tako za življenje sestrice kot matere.

»Kje je tvoj stari, govori smrklja!«

Zgrabil me je močneje in pričel tolči mojo glavo ob tla, da mi je iz nosa pritekla kri. Dvignila sem pogled in zagledala zguban, nasilen in nor obraz, ki se je sklanjal nad mano. Smrdel je po potu in na nek način je bil podoben mojemu očetu. Prav tako narkoman, ki išče denar ali izterjuje dolgove …

Lovila sem sapo in pomislila na to, d bi me sedaj ta človek lahko zadavil in ubil. Tedaj me je močna moška roka dvignila in me odrinila v steno. Bolečina v hrbtu mi je prerezala hrbet in padla sem na tla.

»Sporoči staremu, da mu bom poklal družino, če mi ne vrne, kar je dolžan!« je zarjovel moški in se pognal skozi vrata.

Ležala sem na tleh in nisem se mogla premakniti. To, da je moj oče zabredel globoko v kriminal, mi je bilo popolnoma jasno. Da pa že meni grozijo s smrtjo, me je presunilo. Ležala sem tam in se počutila krivo. Krivo, da živim, krivo, da se mi to dogaja, krivo za Janino bolezen, krivo za moje zahojene starše, KRIVO!

————————

  • ISBN 9612265488
  • založba Karantanija
  • dimenzije 14 × 20
  • strani 132
  • vezava trda vezava
  • jezik slovenščina