Matjaž Fritz, Do golega

Matjaž Fritz, Do golega

Številka: 641506
Do golega je roman o drogah, preprodaji, zasvojenosti in končni odrešitvi. Svet drog je predstavljen na poseben, čisto samosvoj način, s perspektive dilerja Roka, ki je prvoosebni pripovedovalec. Predstavi nam svet zasvojencev, dilerjev, seksualnih orgij, popivanj in nočnega življenja in kriminala kot ga vidi skozi svoje oči. Celoten opis
16,65 €
Vključno z DDV
14,02 €
-15%
Dostava Mimovrste

Pri dobavitelju

17.6. predviden osebni prevzem
Prevzemna mesta
 
21.6. predvidena dostava na dom
 

Številka: 641506

Predstavitev

Do golega je roman o drogah, preprodaji, zasvojenosti in končni odrešitvi. Svet drog je predstavljen na poseben, čisto samosvoj način, s perspektive dilerja Roka, ki je prvoosebni pripovedovalec. Predstavi nam svet zasvojencev, dilerjev, seksualnih orgij, popivanj in nočnega življenja in kriminala kot ga vidi skozi svoje oči. Brez moraliziranj in razmišljanj, ki bi zaustavljala samo zgodbo. Ta teče hitro, od zadevanja do preprodaje in spet nazaj. Ob tem pa glavni junak ves čas sanjari le o eni stvari, o velikem poslu, ki mu bo omogočil pošteno življenje na drugem koncu sveta. A vedno znova ga premamijo velike količine denarja, ki ga nujno potrebuje za zabavo, za pijačo, za drogo in za ženske. Se mu bo na koncu le uspelo rešiti iz začaranega kroga in s čim bo moral plačati svojo odrešitev?

Zvil sem joint in skupaj z njo pokadil. Zabaval sem jo s pripovedovanjem šal, saj mi ni bilo do resnega pogovora. Po dolgem času sem si zaželel heroin. Ines, tako je bilo mulatki ime, sem vprašal, če ve, kje bi se ga dalo dobiti. Presenetila me je, ko me je potegnila za roko in me odpeljala v zgornje prostore kluba. Iz torbice je vzela majhno šatuljo in jo odprla. Bila je polna rjavega praha. Pripravila je dve črti heroina in mi ponudila. Brez oklevanja sem si zvil dolarski bankovec in takoj posnifal ponujeno.

————–

  • ISBN 9612265844
  • založba Karantanija
  • dimenzije 14 × 20
  • strani 118
  • vezava trda vezava
  • jezik slovenščina