Maria Barbal: Intimna dežela

Znamka: Naša številka: 890540

Maria Barbal: Intimna dežela

V pričujočem romanu pripovedovalka Rita v salnem notranjem dialogu s svojo materjo poskuša razumeti razsežnosti njene „intimne dežele“. Celoten opis

29

29 €

Naša številka: 890540

Predstavitev

Opis artikla

V pričujočem romanu pripovedovalka Rita v salnem notranjem dialogu s svojo materjo poskuša razumeti razsežnosti njene „intimne dežele“.

Išče načine, kako bi se ji približala in razumela nezaceljene rane preteklosti, s čimer, tako misli, bi se lahko osvobodila tudi svojih lastnih notranjih demonov in konfliktov: „Pogosto silimo v deželo drugega, kjer si predstavljamo, da je v njej vse novo in čudovito; da nam bo tam lepo, da se bodo razblinili vsi dvomi in da bodo prešle vse tesnobe.“ Seveda pa ugotovi, da „vsi nosimo v sebi prepreke, morda katera sčasoma pade, morda lahko potem stopiš kak korak dlje v notranjost“.

Roman Intimna dežela je hkrati izredno ganljiva zgodba osebne zgodovine in portret generacije, ki je odraščala pod frankizmom, saj dokumentira notranje boje tistih, ki so se trudili razpreti ozka obzorja in se soočiti z zamolčano preteklostjo svoje dežele.

Lastnosti knjige:

  • Jezik: slovenski
  • Založnik: Beletrina
  • Prevajalec: Simona Škrabec
  • Vezava: trda vezava s ščitnim ovitkom,
  • Število strani: 420
  • Dimenzije: 14,5 × 21 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst romani
Založnik Avrora As
Vezanje trda
Leto izdaje 2016
ISBN 9789612841638
Število strani 420