Jonathan Franzen: Svoboda

Znamka: Naša številka: 628592

Jonathan Franzen: Svoboda

Jonathanu Franznu je uspela briljantna pripoved, ki je ogledalo ameriške sodobne družbe in daje misliti o odločitvah, ki jih moramo v življenju vseskozi sprejemati. Celoten opis

33.48

33,48 € vključno z DDVRedna cena: 36 €, Prihranite 2,52 € (7 %)

Naša številka: 628592

Predstavitev

Opis artikla

Ko nam Franzn pripoveduje zgodbo ameriške družine Berglund se sprehodi od najstniškega poželenja do kompromisov srednjih let. Zvest svojemu slogu in epski širini govori o ljubezni in zakonu, v katerem ima svoboda posameznika, naj bo to zakonski partner (Patty in Walter Berglund), ljubimec (Patty se zaplete z mladostno simpatijo, glasbenikom Richardom Katzem, Walter pa s sodelavko Lalitho), prijatelj ali sosed, izredno pomembno, če ne ključno vlogo. Toda, kar je za nekoga svoboda, je lahko že za njegovega najbližjega nesvoboda in zatiranje.

Svoboda je razkošna freska današnjega časa, v kateri pisatelj mojstrsko uporablja celo paleto izraznih možnosti, da nam daje misliti, nas nasmeje in včasih tudi gane.

„Svoboda je predvsem zgodba o tem, da ima človek lahko več življenj v enem življenju in da so ljudje veliko bolj zanimivi, kot kaže na prvi pogled. Bolj svobodni, če si upajo.“ (Irena Štaudohar, Sobotna priloga)

„Kompleksno napisan roman, v katerem lahko najdemo tudi kako šibkejšo pripovedno vejo, ki pa jo zlahka prekrije njegova širokopoteznost.“ (Samo Rugelj, recenzija Bukla)

„Svoboda v Franznovem romanu nosi dvojen pomen, je osebna svoboda, ki je lahko skrajno omejujoča v svoji brezmejnosti, in je svoboda kot izpraznjena beseda, ki so jo izželi politiki. In Franzen skuša besedi vrniti njen pomen, njen zven in njeno čast. Kot je pojasnil novinarju nemške revije Spiegel: »Potrebujemo literate in poete, ki znajo jezik ohraniti resničen, mar ne?«“ (Manca G. Renko, AirBeletrina)

  • originalni naziv Freedom
  • ISBN 9789612424305
  • prevajalec Jure Potokar
  • založba Študentska založba
  • leto izdaje 2012
  • dimenzije 14 × 21 cm
  • strani 719
  • vezava trda
  • jezik slovenščina

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst družinske sage
Založnik Avrora As
Vezanje trda
Leto izdaje 2012
ISBN 9789612424305
Število strani 719