Janja Vidmar: Uspavanka za mladega očka

Janja Vidmar: Uspavanka za mladega očka

Številka: 639421
Glavna literarna lika romana Uspavanka za mladega očka sta devetnajstletna Špela in petnajstletni Tomi, ki predstavljata dva svetova, dva diametralno nasprotna socialna sloja. Špela je brezposelna šivilja, ki sanjari o veliki karieri, Tomi sodi med sodobne japije, njegova kariera je natančno začrtana že v rosnih letih. Ker prihajata iz tako različnih socialnih sredin, se po logiki stvari ne bi smela nikoli srečati, a se. In to usodno srečanje oba zaznamuje za vse življenje… Celoten opis
16,50 €
Vključno z DDV
13,89 €
-15%
Dostava Mimovrste

Pri dobavitelju

24.6. predviden osebni prevzem
Prevzemna mesta
 
29.6. predvidena dostava na dom
 

Številka: 639421

Predstavitev

Roman Uspavanka za mladega očka odlikujejo natančna karakterizacija literarnih likov, privlačna zgodba, ki odstira očem skrite teme, ter izbrušen pripovedni slog. Kot je za socialno-psihološke romane avtorice Janje Vidmar značilno, sta tudi tokrat je v ospredje romana postavljeni odtujenost in razslojenost sodobne slovenske družbe.

„Ena najdejavnejših in najuspešnejših avtoric mladinskega romanopisja pri nas Janja Vidmar, se v svojem novem romanu za najstnike loteva vprašanj socialne razslojenosti, mladostnega starševstva in vsega, kar lahko takšna navezava prinese s seboj. Špela in Tomi, ki prihajata iz različnih družbenih slojev (ona je brezposelna šivilja, on sin uglednih in bogatih staršev), se zapleteta v sprva ne preveč resno seksualno razmerje, ki bistveno zaznamuje njuni usodi. Rodi se jima namreč otrok, ki ni bil ne načrtovan ne zaželen.“ (Ana Duša, Recenzija Bukla)

„Knjiga je napisana zelo odkrito, brez olepševanja realnosti. Govori nam, da vse kar doživimo, ni storjeno iz ljubezni, ampak iz trenutnih nagibov, tudi strasti, ki nas hitro minejo. Ljudje so neodgovorni, hladni, neobčutljivi, izkoriščevalski, predvsem pa znajo vse dobro preračunati.“ (bralec Matic)

  • ISBN 9789612268145
  • založba Karantanija
  • leto izdaje 2006
  • dimenzije 14,5 × 20,5 cm
  • strani 130
  • vezava trda
  • jezik slovenščina