Isabelle Wery: Razkoščičena Marilyn

Isabelle Wery: Razkoščičena Marilyn

Številka: 812689
Razkoščičena Marilyn, belgijski roman, nagrajen doma in tudi z evropsko nagrado za literaturo je zanimiv literarni eksperiment, v katerem Weryjeva spremlja mlado junakinjo Marilyn Turkey, ki se načrtno poda iskat lastno, tudi spolno, identiteto. Celoten opis
24,97 €
Vključno z DDV
22,60 €
Dostava Mimovrste

Pri dobavitelju

24.6. predviden osebni prevzem
Prevzemna mesta
 
29.6. predvidena dostava na dom
 

Številka: 812689

Predstavitev

Marilyn Turkey vse od otroških let navdušujejo zbliževanje dveh ljudi in vsakršni medsebojno naklonjeni odnosi. V romanu se preda analizi posameznih izsekov iz svojega življenja, še posebej intimnih srečanj.

Avtorica spremlja junakinjo v treh različnih življenjskih obdobjih, med 6 in 8 letom, pri 25 letih in pozneje pri 40. Tri življenjske etape z različnih vidikov osvetljujejo razvoj, razgradnjo in ponovno kompozicijo osebnosti glavne junakinje, ki teži k enosti telesa in duha.

Njeno načrtno iskanje ljubezni, katere pojmovanje se skozi posamezna obdobja spreminja, spremlja tudi izjemno zanimiv in originalen pristop k jezikovnemu izrazu; avtorica gledaliških besedil in pesnica, se drzno spoprime z jezikovnim materialom, s pomočjo katerega briše meje med fantazijskim in verističnim.

Zanimivo branje: kako se otresti večnega občutka krivde, se osvoboditi togih nazorov o podobi in vlogi ženske, zaživeti kot ustvarjalno bitje.

O avtorici:

Isabelle Wery je belgijska igralka, režiserka in pisateljica. Že za svoj gledališki prvenec Prašičeva smrt je bila nominirana za ugledno nagrado Prix du Theatre, leta 2006 je objavila prozni prvenec Gospod Rene, fiktivno biografijo belgijskega igralca Reneja Hainauxa, v letu 2010 zbirko pesniških besedil, leta 2013 pa je izšel njen roman Razkoščičena Marilyn, za katerega je prejela nagrado Evropske unije.

Lastnosti knjige:

  • Original naslov: Razkoščičena Marilyn
  • Jezik: slovenščina
  • Prevajalec: Mateja Seliškar Kenda
  • Založnik: Zala
  • Zvrst: roman
  • Vezava: trda
  • Število strani: 151
  • Dimenzije: 14,5 × 21,5 cm