Enrique Vila - Matas: Dublineska

Znamka: Naša številka: 1070137

Enrique Vila - Matas: Dublineska

Enrique Vila-Matas je z romanom Dublineska dosegel enega vrhuncev svojega ustvarjanja. Roman berejo že v enaindvajsetih jezikih, kritiki pa ga enoglasno označujejo za mojstrovino. Celoten opis

24.61

27 € Vključno z DDV
24,61 €

Naša številka: 1070137

Predstavitev

Opis artikla

Roman Dublineska je fiktivno potovanje skozi sodobno zgodovino literarnega založništva. Glavni junak romana je upokojen in bankrotiran založnik, ki je vse svoje življenje iskal pisateljskega genija, a ga ni našel. Namesto tega se je znašel na koncu svoje poti, ki je obenem konec dobe tiska in začetek vstopa v digitalno dobo.

Dublineska je nekakšen intimni sprehod preko mostu, ki povezuje presežni Joyceov svet z lakoničnim Beckettovim, obenem pa je osrednja pot velike literature zadnjih desetletij: pot, ki vodi od bogastva prvega Irca k namerni siromašnosti drugega, od Gutenbergove dobe k dobi Googla, od obstoja svetega (Joyce) do mračnega izginotja boga (Beckett), od epifanije k afoniji. Enrique Vila-Matas je z romanom Dublineska dosegel enega vrhuncev svojega ustvarjanja. Roman berejo že v enaindvajsetih jezikih, kritiki pa ga enoglasno označujejo za mojstrovino.

Lastnosti:
  • Založnik: Beletrina
  • Zvrst: roman
  • Vezava: trda
  • Število strani: 362
  • Dimenzije: 13,5 × 20,5 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst romani
Vezanje trda
Leto izdaje 2017
ISBN 9789612842789
Število strani 362