Charlaine Harris: Mtvi do mraka

Znamka: Naša številka: 634036

Charlaine Harris: Mtvi do mraka

Mrtvi do mraka' je vampirski roman, ki z napeto, romantično in zelo čutno zgodbo o nenavadni natakarici Sookie in vampirju Billu navdušuje bralce vseh starosti. New York Times bestseller! Celoten opis

19.14

26,99 € Vključno z DDV
19,14 €
-29%

Naša številka: 634036

Predstavitev

Opis artikla

Sookie Stackhouse je natakarica v majhnem mestu Louisiane. Je zgovorna, a se drži bolj zase in ne hodi veliko ven. Živi z babico. Zmenki niso ravno njen hobi. Vendar ne zato, ker ne bi bila čedna. Nasprotno, moški pogledi se zelo radi pasejo na njej. Je blond, ima plave oči in dobro zadnjico. A ima posebno ‘sposobnost’: lahko bere misli. In to ni ravno nekaj, s čimer bi se človek hvalil, še posebej ne na romantični večerji. Poleg tega zna biti precej moteče, če že ne kar nadležno. Saj veste, vedeti, kaj si vaša simpatija misli o vas oziroma o ‘specifičnih’ delih vašega telesa, in to celo v barvnih odtenkih, ni pretirano prijetno in spodbudno za vroče nadaljevanje večera. Vsaj ne za Sookie.

A Sookie ne bi bila Sookie, če ne bi imela prav posebne želje. Zdaj, ko so postali vampirji uradno priznana manjšina in so lahko končno prilezli iz svojih vlažnih in temnih skrivališč, si želi spoznati ‘svojega’ vampirja.

In nato v bar, kjer dela, vstopi visok uglajen rjavolasec – Bill, vampir Bill. In srce ji poskoči od sreče. Pa ne samo zaradi njegove gracioznosti, temveč tišine, ki ga obdaja. Sookie namreč ne sliši njegovih misli. In to je neopisljivo sproščujoče. Le ob Billu se Sookie počuti ‘normalno’.

A kaj kmalu v mestu najdejo umorjeno dekle, natakarico. Na njej so sledi vampirskega ugriza. In potem naslednjo. Si je Sookie tokrat zaželela vendarle preveč?

Po knjigi je bila posneta izjemno popularna TV serija ‚True Blood‘, ki se trenutno predvaja na HBO-ju.

»Mrtvi do mraka je knjiga, ki si jo z veseljem položite na nočno omarico, z namenom, da boste pred spanjem prebrali eno poglavje. A zgodi se vam, da jih, kot bi mignili, preberete sedem.« Allan Ball, ustvarjalec serij True Blood in Six Feet Under.

  • originalni naziv Dead Until Dark: A True Blood Novel
  • ISBN 978–961–92728–5–5
  • prevajalec Tanja Njivar
  • založba Mettis Bukvarna d.o.o.
  • leto izdaje 2010
  • dimenzije 21 × 14
  • strani 384
  • vezava ekskluzivna broširana
  • jezik slovenščina

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst romani
Leto izdaje 2010
ISBN 9789619272855
Število strani 384