Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo
0
na mesec

Izbira robotskega sesalnika je odvisna od številnih podatkov, kot so moč sesanja, vrsta navigacije v prostoru, zmogljivost baterije, povezljivost in drugo. Upoštevati je treba tudi vrsto talne obloge za sesanje ali pomivanje. Kateri robotski sesalnik ali pomivalec izbrati? Svetovali vam bomo!

Prikaži več

Robotski sesalnik, pomivalec ali sesalnik s pomivalcem?

Katero vrsto robotskega sesalnika izbrati? Osnovni cilj je čista talna površina! Robotski sesalniki in pomivalci tal vam bodo prihranili delo z gospodinjskimi opravili.

 • Robotski sesalnik – primeren zlasti za trde talne obloge, uporabite pa ga lahko tudi za ostale tipe talnih oblog.
 • Robotski pomivalec – predvsem za PVC ali keramiko, primeren predvsem za pomivanje tal v kuhinji ali kopalnici
 • Robotski sesalec s pomivalcem – sesa in pomiva, za mokro, vlažno ali suho brisanje vaših tal,

Navigacija robotskih sesalnikov

Robotski sesalnik in pomivalec z navigacijo

Primeren za večino razgibanih gospodinjstev. S pomočjo senzorjev najprej oceni prostor, nato določi najprimernejši način za celovito čiščenje (skoraj 99 % sobe). Prednost nekaterih modelov je v dodatni funkciji, da če se baterija med čiščenjem sprazni, se robotski sesalnik vrne na svojo napajalno postajo, kjer se baterija napolni, nato sesalnik nadaljuje s čiščenjem, kjer je pred tem končal.

Robotski sesalnik brez navigacije

V odbijačih robotskega sesalnika se nahajajo senzorji, ki zaznavajo ovire, na osnovi česar sesalnik spreminja smer. Ne beleži, kje je predhodno sesal, zato po polnjenju pot ponovi. Na ta način očisti približno 75 % prostora. Primeren je zlasti za večje površine brez ovir.

Kako dolgo lahko robotski sesalnik sesa?

Trajanje sesanja je odvisno predvsem od moči sesanja in zmogljivosti baterije. Dražji robotski sesalniki sesajo tudi dlje kot 4 ure, cenejše različice pa približno 60 minut. Pri tem bodite pozorni, da sesalniki s funkcijo samodejnega polnjenja in vračanja nazaj na napajalno postajo, poskrbijo za veliko daljše sesanje brez skrbi glede časa delovanja.

Krtače in krpe za robotske sesalnike in pomivalce

Kakšne krpe uporabljajo robotski pomivalci?

 1. Krpa za pometanje – nekoliko manjša od krpe za pomivanje, poskrbi za odstranitev praha in drobnih koščkov iz talne površine
 2. Krpa za pomivanje – glavna krpa za pomivanje talne površine, je večja in nadomesti brisalo za tla

Vrste krtač robotskega sesalnika

 1. Glavna krtača – ščetinasta ali gumijasta krtača, ki dvigne nečistoče v smeri sesalne odprtine
 2. Rotacijske krtače – zajemajo nečistoče iz kotov in vogalov (niso vedno vključene).
NAMIG!

Dodatne krtače, krpe, nadomestne baterije, virtualne pregrade in daljinske upravljalnike boste našli v kategoriji dodatki za robotske sesalnike.

Pametni sesalnik z možnostjo upravljanja preko mobilnega telefona

Moderne robotske sesalnike in pomivalce tal lahko upravljate preko aplikacije v mobilnem telefonu. Kateri elementi upravljanja so običajno na voljo?

 • Vklop in izkop robotskega sesalnika,
 • določanje natančne poti robotskega sesalnika ali pomivalca tal,
 • oblikovanje časovnega načrta za pospravljanje,
 • pregled površine, ki jo robotski sesalnik pravkar čisti in v kakšni fazi se trenutno nahaja,
 • pri robotskih pomivalcih in sesalnikih s pomivalci lahko nastavite doziranje vode.

Druge uporabne funkcije robotskih sesalnikov in pomivalcev

 • Samočistilna krtača – krtača zbira nečistoče na sredini, ščetine ostanejo dlje časa čiste
 • Power Control – avtomatska nastavitev optimalne moči sesanja, ki je primerna za trdno površino ali tekstilno talno oblogo
 • Antitangle – sistem, ki preprečuje zapletanje med kable in filter AeroForce (oba zaščitena patenta sesalnikov **iRobot**)
 • Senzorji proti padcu po stopnicah – preprečujejo padec robotskega sesalnika iz višjih površin v gospodinjstvu
 • Indikator polnega koša – ko se koš napolni, pošlje robotski sesalnik obvestilo na vaš telefon ali vas opozori z zvočnim signalom

Pogosta vprašanja pri izbiri robotskega sesalnika

Katere so osnovne vrste robotskih sesalnikov?

Na voljo so robotski sesalniki, robotski pomivalci in robotski sesalci s pomivalcem. Prva vrsta je najprimernejša za čiščenje trdih talnih oblog, a se lahko uporablja tudi za ostale tipe tal. Robotski pomivalnik je primeren za pomivanje tal v kopalnici ali kuhinji – za PVC ali keramiko. Robotski sesalnik s pomivalcem pa predstavlja možnost sesanja ter pomivanja. Je dobrodošla izbira za vlažno, mokro ter suho brisanje tal.

Izbrati robotski sesalnik z navigacijo ali brez?

Robotski sesalec in pomivalec z navigacijo najprej s pomočjo senzorjev oceni prostor in nato določi najustreznejši način za celovito čiščenje. Očisti skoraj 99 % talnih površin v prostoru. Naprava brez navigacije pa je primerna za sesanje večjih ali manjših površin brez ovir. V tem primeru je sesalnik opremljen z manj zmogljivim senzorjem v odbijačih, ki zazna ovire, na osnovi česar robot spremeni smer. Očisti do 75 % talnih površin prostora.

Kako dolgo sesa robot?

Čas sesanja robota je odvisen zlasti od zmogljivosti baterije in od moči sesanja. Dražji robotski sesalniki zdržijo 2 uri in dlje. Ti imajo večjo kapaciteto baterij. Cenejše različice zdržijo približno eno uro.

Določi parametre
Rowenta RR7675WH X-plorer Serie 75 Animal robotski sesalnik Rowenta X-Plorer X-PLORER S75+ robotski sesalnik, bel (RR8587WH)
Rowenta RR7675WH X-plorer Serie 75 Animal robotski sesalnik

Dodatni 30% popust na izbrane artikle s promo kodo ROWENTA3023. Akcija traja do 10.12.2023 oz. do odprodaje zalog.

Robotski sesalnik z mopom združuje ultra visokotehnološko zasnovo z uporabniku prijaznim upravljanjem. Rowenta X-plorer S75 Animal 4in1 RR7675WH ponuja natančno navigacijo, prilagojeno zemljevidovanje doma in združljivost z glasovnimi pomočniki. Nastavitve Auto Boost in krpa Animal Scrub.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Odlična cena
Rowenta RR7877WH X-PLORER S120 AI Aqua robotski sesalnik Rowenta X-Plorer X-PLORER S75+ robotski sesalnik, bel (RR8587WH)
Rowenta RR7877WH X-PLORER S120 AI Aqua robotski sesalnik

Dodatni 10% popust na izbrane artikle s promo kodo ROWENTA1223. Akcija traja do 10.12.2023 oz. do odprodaje zalog.

Robotski sesalnik za pomivanje olajša čiščenje vašega doma. Rowenta RR7877WH X-PLORER S120 AI Aqua ima tehnologijo zaznavanje nizkih ovir in zelo prilagojeno čiščenje, izboljšano z umetno inteligenco. Tehnologija laserja in kamere se izogibata majhnim predmetom na tleh.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Rowenta X-Plorer X-PLORER S75+ robotski sesalnik, bel (RR8587WH) Rowenta X-Plorer X-PLORER S75+ robotski sesalnik, bel (RR8587WH)
Rowenta X-Plorer X-PLORER S75+ robotski sesalnik, bel (RR8587WH)

Robotski sesalnik Rowenta X-PLORER Serie 75 S+ je izjemna rešitev za čiščenje doma z najsodobnejšo tehnologijo, s katero bo vaš dom postal brezhiben. Odkrijte visokotehnološki samodejni sesalnik, ki opravi delo namesto vas – za enostavno čiščenje brez uporabe rok, vključno z zelo natančno navigacijo, napredno lasersko tehnologijo in čiščenjem 4 v 1 s sistemom Smart Aqua Power za brezhiben dom.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Rowenta X-Plorer S45 RR8275 robotski sesalnik, Aqua črn (RR8275) Rowenta X-Plorer S45 RR8275 robotski sesalnik, Aqua črn (RR8275)
Rowenta X-Plorer S45 RR8275 robotski sesalnik, Aqua črn (RR8275)

Robotski sesalnik Rowenta X-plorer Serie 45 predstavlja priročno rešitev za čiščenje doma z zanesljivo tehnologijo za enostavno, samodejno sesanje. Spoznajte tehnološko napreden sesalnik za enostavno sesanje, ko ga potrebujete: napredni senzorji za izogibanje trkom in nesrečam, aktivna motorizirana krtača za izjemno učinkovito čiščenje in sistem Aqua Force za mokro brisanje tal med sesanjem! Poleg tega je izjemno intuitiven in enostaven za uporabo s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Roborock Q Revo robotski sesalnik s samočistilno postajo, bel Rowenta X-Plorer S45 RR8275 robotski sesalnik, Aqua črn (RR8275)
Roborock Q Revo robotski sesalnik s samočistilno postajo, bel

Roborock robotski sesalnik nudi sesalno moč 5500 Pa, ki v kombinaciji z gumijasto krtačo učinkovito posesa vse tipe tal. Poleg tega je opremljen z dvojno krtačo za mokro brisanje. Njegova največja prednost je zmogljiva samočistilna postaja, ki poskrbi za celovito vzdrževanje robotskega sesalnika.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Roborock S8 Pro Ultra robotski sesalnik, črn Rowenta X-Plorer S45 RR8275 robotski sesalnik, Aqua črn (RR8275)
Roborock S8 Pro Ultra robotski sesalnik, črn

Spoznajte popolnoma prostoročno čiščenje vašega doma. Robotski sesalnik Roborock S8 Pro Ultra s funkcijo mokrega brisanja je opremljen z izjemno sesalno močjo 6000 Pa, reaktivnim 3D izogibanjem oviram in krtačami z dvojnim valjem. Ponaša se z vsestransko postajo za samodejno praznjenje, polnjenje in čiščenje.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Roborock S8 Pro Ultra robotski sesalnik, bel Roborock S8 Pro Ultra robotski sesalnik, bel
Roborock S8 Pro Ultra robotski sesalnik, bel

Spoznajte popolnoma prostoročno čiščenje vašega doma. Robotski sesalnik Roborock S8 Pro Ultra s funkcijo mokrega brisanja je opremljen z izjemno sesalno močjo 6000 Pa, reaktivnim 3D izogibanjem oviram in krtačami z dvojnim valjem. Ponaša se z vsestransko postajo za samodejno praznjenje, polnjenje in čiščenje.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Roborock Robotski sesalnik S8 črn Roborock S8 Pro Ultra robotski sesalnik, bel
Roborock Robotski sesalnik S8 črn

Sesalna moč 6000 Pa: S8 ima večjo sesalno moč kot kateri koli prejšnji robotski sesalnik Roborock in proizvede največ do 6000 Pa.

na voljo predvidoma: 12.12. - 13.12.

Partner: KUPUJCENEJE
Odlična cena
iRobot Roomba Combo i8170 robotski sesalnik Roborock S8 Pro Ultra robotski sesalnik, bel
iRobot Roomba Combo i8170 robotski sesalnik

Roomba Combo i8170 robotski sesalnik nudi zmogljivo sesanje in pomivanje tal vašega doma. Poleg tega nudi možnost upravljanja preko mobilne aplikacije in glasovnega pomočnika.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
iRobot Roomba Combo i8+ robotski sesalnik (i8570) iRobot Roomba Combo i8+ robotski sesalnik (i8570)
iRobot Roomba Combo i8+ robotski sesalnik (i8570)

Roomba Combo i8+ robotski sesalnik nudi zmogljivo sesanje in pomivanje tal. Opremljen je s postajo za samodejno praznjenje posode za prah. Omogoča upravljanje preko mobilne aplikacije in glasovnega pomočnika.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Hisense RVCG144AB robotski sesalnik iRobot Roomba Combo i8+ robotski sesalnik (i8570)
Hisense RVCG144AB robotski sesalnik

Pametni robotski sesalnik Hisense RVCG144AB je opremljen z inteligentno žiroskopsko navigacijo Gyro 3.0, ki krmari skozi prostor in v realnem času ustvari zemljevid vašega doma. Obenem ob tem načrtuje najboljšo pot čiščenja skozenj. Preklapljate lahko med različnimi načini sesanja: točkovno, sesanje po robovih ali cik-cak in s tem dosežete vsak kotiček svojega doma. Navdušil vas bo z izjemno sesalno močjo 4kPA in 2600 mAh baterijo, ki zagotavlja kar 90 minut delovanja. SmartPower motor ima daljšo življenjsko dobo, z izbiro treh sesalnih moči in možnostjo mokrega čiščenja pa bo robotski sesalnik Hisense zadovoljil različne potrebe po čiščenju.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
iRobot Roomba Combo i8+ robotski sesalnik (i8578) iRobot Roomba Combo i8+ robotski sesalnik (i8570)
iRobot Roomba Combo i8+ robotski sesalnik (i8578)

Roomba Combo i8+ robotski sesalnik nudi zmogljivo sesanje in pomivanje tal. Opremljen je s postajo za samodejno praznjenje posode za prah. Omogoča upravljanje preko mobilne aplikacije in glasovnega pomočnika.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste