Amarant komplet eko semen, eksotika

Amarant komplet eko semen, eksotika

Številka: 2864362
Set vsebuje 5 pakiranj ekoloških semen: buča, kiwano, špinača, oriental mix in črni koren. Celoten opis
9,19 €
Vključno z DDV
Dostava Mimovrste

Na zalogi v skladišču Zadnji kos

Jutri predviden osebni prevzem
Prevzemna mesta
 
23.8. predvidena dostava na dom
 
Številka: 2864362

Predstavitev

Amarant komplet eko semen, eksotika


Komplet vsebuje po 1 standardno pakiranje ekoloških semen:

  • Buča Luffa
  • Kiwano
  • Malabarska špinača
  • Oriental mix
  • Črni koren
Amarant komplet eko semen

Buča Luffa

Podolgovata, do 30 cm dolga, kumari podobna buča z zeleno lupino. Mladi plodovi se jedo kot bučke (cukini), ko dozori in se posuši, pa v notranjosti nastane spužva, ki se jo lahko uporablja v kuhinji ali kopalnici (kot goba za čiščenje, umivanje…). Primerna za vzgojo v rastlinjakih, v topli klimi (na vinorodnih področjih) pa tudi zunaj.

Kiwano

Kiwano je kumari podobna rastlina, ki bolje uspeva na topli/sončni legi, sicer je pa zelo nezahtevna in bujna. Izhaja iz Afrike, kjer ga gojijo za odžejanje, ker v plodovih uskladišči veliko vode, kljub temu, da dobro uspeva na sušnem področju. Plodove se lahko skladišči več mesecev in se jih lahko uporablja tudi v dekorativne namene. Kiwano se prideluje enako, kot kumare ali buče.

Malabarska špinača

Plezoča rastlina, ki izhaja iz Indije. Jemo lahko listje, mlade poganjke in cvetove. Uporabljamo jo svežo v solati, kuhano v enolončnicah, kot špinačo itd. ali pa ocvremo liste. Okus je zelo osvežilen. Je občutljiva na mraz, zato jo sejemo ven po koncu nevarnosti slane.

Oriental mix

Mešanica azijskih kapusnic: Pak Choi, Mizuna, Grün im Schnee (Green-in-snow oz. „zeleno v snegu“), Red Giant in Tatsoi. Uporablja se jih lahko sveže v solatah, sendvičih in podobno, ali pa se jih pokuha, kot špinačo. Po okusu spominjajo na kitajsko zelje (Pak Choi, Mizuna, Tatsoi), hren (Red giant), gorčico…

Črni koren

Črni koren je rastlina, pri kateri uživamo belo meso, ki je obdano z rjavo-črno kožo, pridelujemo pa ga podobno kot peteršilj. Sorta »Hoffmannov« je selekcija debelih in dolgih korenik s čvrstim mesom. Korenike so zaobljene in brez stranskih odebeljenih korenin.


Podrobnosti

Pakiranje 5 kos