4 vrednote, ki jih daste otroku za vse življenje, Jesper Juul (2013)

Znamka: Naša številka: 637428

4 vrednote, ki jih daste otroku za vse življenje, Jesper Juul (2013)

Priročnik opisuje štiri vrednote, ki so nosilni stebri za uspešen razvoj tako otrok kot cele družine: enakovrednost, celovitost, pristnost in odgovornost! Celoten opis

24.94

24,94 € vključno z DDV

Na zalogi pri dobavitelju

Pričakovani datum dostave oziroma osebnega prevzema artikla je naveden spodaj.

Dostava na dom predvidoma :24.12.2018
Predvidena odprema za osebni prevzem LJ-BTC, LJ-Brnčičeva in LJ-Šiška :24.12.2018
Predvidena odprema za osebni prevzem Kranj, Maribor, Koper in Celje :24.12.2018

Predstavitev

Opis artikla

Dandanes so starši mnogokrat negotovi, kakšna naj bi bila ‚„pravilna“ vzgoja. V tej knjigi nam Jesper Juul, avtor prodajnih uspešnic in eden najvplivnejših družinskih terapevtov, razkriva bistvo svojega razmišljanja in opisuje štiri vrednote, ki so nosilni stebri za uspešen razvoj tako otrok kot cele družine – enakovrednost, celovitost, pristnost in odgovornost.

Jesper Juul izjemno tenkočutno razčlenjuje konkretne družinske težave, ki so jih v ganljivih pismih opisali njegovi bralci. Njegovi odgovori so spodbuda za razmislek o ravnanju in vrednotah, ki bi jih odrasli radi dali otrokom za vse življenje.

Prelistajte knjigo „Jesper Juul je eden od stebrov sodobne pedagogike.“ (Der Spiegel)

„Sodobne pedagogike brez Jesperja Juula, izkušenega danskega družinskega terapevta, predavatelja in avtorja številnih knjig, si danes skoraj ne moremo več predstavljati. Najsi se strinjate z njegovimi vzgojnimi metodami ali ne, priznati je treba, da je veliko staršev prisilil v razmišljanje in razglabljanje o vrednotah, ki jih želimo predati svojim otrokom. Katere pa so tiste štiri iz naslova, po njegovi oceni, najpomembnejše za otrokov uspešen razvoj? Enakovrednost, celovitost (integriteta), pristnost (avtentičnost) in odgovornost! Razdela in predstavi jih na svojevrsten način, z veliko primeri iz dolgoletne prakse in izkušnjami iz vsakdanjega življenja. Vsem nam pa ponudi nove spodbude za razmislek.“ (Renate Rugelj, Bukla)


Jesper Juul je danski družinski terapevt, predavatelj in avtor, pa tudi oče in dedek, ki je že tri desetletja eden vodilnih avtorjev v razpravi o vzgoji otrok ter samosvoj in odločen zagovornik novih in boljših pristopov. Je avtor številnih knjig s področja družinskega življenja.

Njegova prva knjiga za starše in nasploh odrasle Kompetentni otrok je prevedena v trinajst jezikov in razprodana v več kot 250.000 izvodih. Med skandinavskimi starši še danes, desetletje po izidu, velja za »biblijo«.

Juulov slog je daleč od akademskega, vendar ni v njem prav nič populističnega, površnega ali površinsko všečnega, še manj dogmatičnega. Je jasen, natančen in konkreten, obenem pa navdihuje s preprostostjo kratko malo življenjske modrosti. Staršem pomaga, da razvijejo dejavno in čvrsto kompetenco voditelja družine, ki namesto moči uporablja dialog.

Tehnične podrobnosti:

  • originalni naziv: 4 Werte, die Kinder ein Leben lang tragen.
  • ISBN: 9789610128236
  • prevajalec: Petra Piber
  • založba: Mladinska knjiga
  • leto izdaje: 2013
  • dimenzije: 21,6×14,4 cm
  • strani: 176
  • jezik: slovenščina

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst partnerstvo, zakon
Založnik Mladinska Knjiga
Leto izdaje 2013
ISBN 9789610128236
Število strani 176