Teknos Woodex Bioleum - olje za les, brezbarven 0,45L

Teknos Woodex Bioleum - olje za les, brezbarven 0,45L

Številka: 100058150665
Partnerska prodaja
Produkt je namenjen vsem, ki vam narava nekaj pomeni in želite uporabljati proizvod sestavljen iz 60% obnovljivih virov. Z nakupom tega produkta prispevate k trajnosti in skrbite za okolje. Woodex Bioleum je olje na vodni osnovi, ki se ga nanese le enkrat. Celoten opis
13,20 €
Vključno z DDV

Partnerska zaloga 5 artikli

23.9. - 24.9. predvidena dostava na dom
 

Številka: 100058150665

Predstavitev

Woodex Bioleum ima 60% celotne vsebnosti ogljika in je na biološki osnovi (na podlagi analize C14 po EN16640). Olje je primerno za zunanje vrtno pohištvo in terase. Ščiti lesene površine proti vlagi in umazaniji, ko je obarvan, pa tudi pred sončnimi žarki. Olje zmanjšuje pokanje lesa in nudi lep izgled.

Kako uporabljamo olje?

Površina za barvanje mora biti popolnoma čista. Odstraniti je potrebno vso umazanijo, nečistoče in prah. Sperite umazane ali plesnive površine s Teknos čistilom Rensa Terrace. Dobro sperite z vodo in pustite, da se posuši. Priporočamo, da pohištvo iz eksotičnih vrst lesa, pustite izpostavljenega vsaj 2 tedna, preden ga zaščitite. Odstranite vse stare premaze pred oljenjem. Olje nanašamo s čopičem ali gobico.

Proizvod se mora dobro premešati pred uporabo. To večkrat ponovite med nanašanjem. Olje nanesite le enkrat s čopičem ali gobico. Bodite pozorni, da je sloj filma tanek in enakomeren. Debel nanos olja bo upočasnil sušenje in povzročil nastanek madežev. Obrišite odvečno olje s površine po približno 10 minutah. Naravno olje lahko razredčimo z vodo.

Obdelovalna površina mora biti suha. Vlažnost lesa mora biti nižja od 20 %. Med aplikacijo in v času sušenja mora biti temperatura ozračja, površine in premaza nad +5 °C in relativna zračna vlaga pod 80%. Barvanje na soncu ali vlagi odsvetujemo.

Pri +23°C je olje prašno suho po 12 urah, popolnoma suho pa po 96 urah. Izogibajte se mehanskih poškodb površine v prvem tednu. Čas sušenja je lahko daljši v hladnih ali vlažnih pogojih. Izpostavljene površine je potrebno obnavljati vsaj 1× letno ali po potrebi. Orodje operite takoj po uporabi s Teknos Rensa Brush čistilom.

OPOZORILO! Zaradi nevarnosti samovžiga je potrebno vse odpadke od produkta in umazane krpe, hraniti na ognjevarnem mestu v nepredušno zaprtih posodah. Potopitev v vodo je prav tako priporočljiva.

Teoretična poraba za žagan les je 10 – 12 m²/l.

H412 – Škodljivo za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

Vsebuje biocidne pripravke za suhi sloj in ohranitev v pločevinki: IPBC in BIT. Nevarnost povzročitve preobčutljivosti kože. Pozor! Pri razprševanju lahko nastanejo nevarne vdihljive kapljice. Ne vdihavajte razpršila ali meglic.