Teknos Woodex Aqua Classic - transparentni premaz za les, brezbarvna, 0,9 l

Teknos Woodex Aqua Classic - transparentni premaz za les, brezbarvna, 0,9 l

Številka: 100056463738
Partnerska prodaja
Tankoslojna lazura, ki poudari naravni izgled lesa v izbranih odtenkih. Ščiti lesene površine pred vlago, umazanijo in obarvanostjo pred UV-žarki. Nanos je enostaven, lazura je hitro sušeča, okolju prijazna, na vodni osnovi in je trajnostna izbira za zaščito vaših lesenih sten, vrat, oken in ograj. Celoten opis
13,10 €
Vključno z DDV

Razprodano

Številka: 100056463738

Predstavitev

Lazura je primerna za zunaj, za nov les in že predhodno obdelan/barvan les. Primerna je za premazovanje lesenih sten, vrat, oken, ograj in stebrov. Posebej primerna je za vrtne ute ali lesene hiše. Ni pa primerna za uporabo na premazih, ki tvorijo film, kot tudi za rastlinjake, vrtne grede ali ograde za živino. Priporočamo uporabo obarvanega Woodex Aqua Classic, zaradi obstojnosti filma. Neobarvan premaz zaradi UV žarkov posivi.

Kako uporabljati premaz za les?

Površina za barvanje mora biti popolnoma čista. Odstraniti je potrebno vso umazanijo, nečistoče in prah s površine. To lahko storimo z brušenjem, ščetkanjem ali strgalom. Priporočljiva je uporaba impregnacije za neobdelan les. Vsaj en dan pustite da se posuši. Sperite umazane ali plesnive površine z Teknos Rensa Facade čistilom. Dobro sperite z vodo in pustite, da se posuši.

Pred uporabo barvo dobro premešajte. To med nanašanjem večkrat ponovite. Za obseg barvanja si zagotovite dovolj barve iste serije, da ne pride do razlik v odtenku. Nanesite Woodex Aqua Classic s čopičem ali brizganjem. Na neobdelan les nanesite 1 –2 sloja lazure, odvisno od intenzitete nianse, ki jo želite.

Premaz porazdelite enakomerno po celi dolžini objekta barvanja, da ne bo vidnih začetkov in koncev. Posebno pozornost namenite koncem lesenih površin.

Za prvi sloj priporočamo nanos s čopičem. V kolikor boste brizgali, zadnji sloj nanesite s čopičem in ga izravnajte.

Lazuro lahko premažete s Teknos premazi na osnovi topil ali vode.

Obdelovalna površina mora biti suha. Relativna vlažnost lesa mora biti pod 20 % glede na težo lesa. Med aplikacijo in v času sušenja mora biti temperatura ozračja, površine in premaza nad +5°C in relativna zračna vlaga pod 80%. Barvanje na soncu ali vlagi odsvetujemo.

Pri +23°C se lazura suši 16 ur. Čas sušenja je lahko daljši v hladnih ali vlažnih pogojih. Uporabljajte nerazredčeno lazuro. Orodje operite takoj po uporabi z toplo vodo in Teknos čistilom Rensa Brush.

Teoretična poraba za žagan les je 5–8m²/liter, za obrušen les pa 8–12m²/liter.

Vsebuje biocidne pripravke za suhi sloj in ohranitev v pločevinki: IPBC in EGForm in C(M)IT/MIT (3:1). Nevarnost povzročitve preobčutljivosti kože.

Pozor! Pri razprševanju lahko nastanejo nevarne vdihljive kapljice. Ne vdihavajte razpršila ali meglic.