Teknos Hirsivaha - vosek, rjavi 0,9L

Teknos Hirsivaha - vosek, rjavi 0,9L

Številka: 100055849086
Partnerska prodaja
Teknos transparentna barvna karta, odtenek T8011. Hirsivaha je izdelek primeren za vse, ki obožujete naraven in trajen izgled vaših lesenih notranjih površin. Izdelek vsebuje naravni vosek karnauba. Vosek lahko uporabite brezbarven ali pa ga obarvate v izbrane nianse. Celoten opis
19,10 €
Vključno z DDV

Partnerska zaloga 2 artikla

26.9. - 27.9. predvidena dostava na dom
 

Številka: 100055849086

Predstavitev

Vosek Hirsivaha oblikuje površino, ki preprečuje umazanijo. Površina je vodoodbojna in tvori zračen, voščeni film. Brezbarvni vosek poudarja naravno barvo lesa. Produkt je mogoče obarvati v transparentne odtenke po Teknos barvni karti. Produkt je klasificiran v razred M1 (najnižje emisije gradbenih proizvodov).

Uporablja se za obdelavo lesenih površin v zaprtih prostorih. Primeren je za hlodovino in lesene obloge, stropne plošče, letve in notranja vrata. Hirsivaha vosek je primeren za neobdelane in predhodno z voskom obdelane lesene površine.

Kako uporabljamo vosek?

Površina za barvanje mora biti popolnoma čista. Odstraniti je potrebno vso umazanijo, nečistoče in prah. Sperite umazane ali plesnive površine s Teknos čistilom Rensa Super. Če je bila lesena površina predhodno lakirana ali naoljena, mora biti primernost voska zagotovljena s testnim nanosom. Odstranite vse stare premaze pred voskanjem. Premaz se vpije v les in ne tvori vidnega filma.

Pred uporabo vosek dobro premešajte. Po potrebi je treba mešati tudi med nanašanjem. Hirsivaha vosek enkrat ali dvakrat nanesite s čopičem, gobico ali krpo iz sintetičnih vlaken. Za ugotovitev intenzivnosti nianse in absorpcije izdelka na leseno površino, pred barvanjem naredite test. Absorpcijske lastnosti površine in morebitne predhodne obdelave vplivajo na končni odtenek.

Če se vam zdi odtenek preveč intenziven, lahko vosek razredčite z vodo 5 –20 vol.%. Obdelovalna površina mora biti suha. Med nanašanjem in v času sušenja mora biti temperatura ozračja, površine in premaza nad +10°C in relativna zračna vlaga pod 80%. Dobra ventilacija med in po barvanju pospeši čas sušenja.

V običajnih okoliščinah končno oblikovanje filma traja približno 3 tedne. Šele nato se doseže največja trpežnost in trdota.

Pred tem je treba s površino ravnati previdno. Površino lahko očistite z brisanjem z nevtralnim detergentom (pH6 –8). Detergent in umazanijo odstranimo z brisanjem ali z izpiranjem površine s čisto vodo. Za čiščenje uporabite krpo ali mehko gobico. Izogibajte se grobemu ščetkanju in močni obrabi. Pri uporabi detergentov upoštevajte navodila za redčenje in druga navodila proizvajalca detergenta.

Pri +23°C je vosek na otip suh po 30 min. Naslednji nanos lahko premažemo po 1 uri. Postopek sušenja bo počasnejši v mrazu ali vlagi.

Če nanašamo na gladko površino, je teoretična poraba 10–14m²/liter.

Vsebuje biocidne pripravke za ohranitev v pločevinki: BIT. Pozor! Pri razprševanju lahko nastanejo nevarne vdihljive kapljice. Ne vdihavajte razpršila ali meglic.