Barbara Bajd: Moje prve ribe celinskih voda

Znamka: Naša številka: 1070380
 Barbara Bajd: Moje prve ribe celinskih voda

Barbara Bajd: Moje prve ribe celinskih voda

Tekmovanje za Proteusovo nagrado 2017/2018 Celoten opis

16.9

16,90 € vključno z DDV

Predstavitev

Opis artikla

Izšla je nova knjižica iz zbirke določevalnih ključev, avtorice prof. dr. Barbare Bajd z naslovom Moje prve RIBE CELINSKIH VODA. Knjižica je pripravljena po objavljenih vsebinah in priporočilih Prirodoslovnega društva za tekmovanje iz znanja biologije za osnovne šole za Proteusovo priznanje za učence 8. in 9. razreda osnovnih šol v letu 2017/18.

Z namenom, da bi učenci čim bolje spoznali ribe, ki jih lahko opazijo v slovenskih celinskih vodah in tako usvojili znanje, ki ga bodo koristno uporabili pri tekmovanju, je v knjigi opisana morfološka zgradba rib, njihovo razmnoževanje in razvoj, življenjska okolja, v katerih živijo ter njihova prilagoditev na okolje. Ob vsaki vrsti je zapisano, ali gre za domorodno oz. tujerodno vrsto črnomorskega ali/in jadranskega povodja ter kakšna je njena stopnja ogroženosti (ali gre za ranljive, ogrožene ali celo izumrle vrste rib). Opisani so razlogi za ogroženost, kot npr. onesnaževanje, regulacije vodotokov, izgradnja jezov ali vnos tujerodnih vrst, obenem je tudi označeno, katere vrste rib so zavarovane.

V knjigi je opisanih 35 vrst rib, nekatere od njih so: jegulja, kečiga, potočna postrv, soška postrv, podust, primorska podust, potočni glavoč, grba, rdečeoka, smuč, kapelj ali glavač, velika senčica, činklja, som, mazenica.
Lastnosti:
  • Založnik: Založba Hart
  • Zvrst: naravoslovje
  • Vezava: trda
  • Število strani: 53
  • Dimenzije: 13 × 21 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst živalstvo
Založnik Hart
Vezanje trda
Leto izdaje 2017
ISBN 9789616882293
Število strani 53