Catsil mačji posip, ultra beli, 10 L

Ocena: 5 1 ocen Znamka: Naša številka: 1258348
 Catsil mačji posip, ultra beli, 10 L

Catsil mačji posip, ultra beli, 10 L

Catsil mačji posip iz naravnega bentonita z izjemno vpojnostjo. Iztrebke formira v kepice, ki jih enostavno odstranite z lopatko. V pakiranju je 10 L posipa. Celoten opis

10.3
5 1

10,30 € vključno z DDV
Zadnji kos!

Število ocen: 1

Ocena: 5
  • Avtor je želel ostati anonimen

Dober pesek, sprijema v grudice, je sive barve, in ni odisavljen, ter edina slaba lastnost je, da se prasi.

Predstavitev

Opis artikla

Catsil posip je narejen iz naravnega materiala – bentonita. Bentonit je vrsta gline, ki jo odlikuje izjemna vpojnost. Pridobljen je iz vulkanskega pepela in ima edinstveno lastnost, da nase veže tako vlago kot vonj, zato je stranišče vaše mačke vedno čisto, brez neprijetnih vonjav.

Posip iztrebke formira v kompaktne kepice, ki jih enostavno odstranite z lopatko. Ker odstranjujete le kepice, je izredno varčen za uporabo – traja namreč 6× dlje od običajnih posipov.

Navodila za uporabo: Izpraznite obstoječo posodo za mačje stranišče in jo temeljito sperite pod tekočo vodo ter posušite. Nato vanjo natresite Bentonit mačji posip. Prepričajte se, da v posodi vsaj 5–6 cm debeline posipa. Če posip uporabljate prvič, vam svetujemo, da novemu dodate majhno količino starega. Tako se bo vaš maček lažje navadil na nov posip. Dnevno odstranjujte strjene iztrebke z lopatko za posip in nežno premešajte posip. Po potrebi dodajte še nekaj svežega posipa, tako da ohranite konstantno raven le tega v posodi.

Namig: Posodo za mačje stranišče postavite na podlogo, saj bodo tako morebitni odpadli delci posipa ostali na njej in se ne bodo raznosili po hiši. Posodo za mačje stranišče je priporočljivo oprati vsaj enkrat mesečno. Če je mačje stranišče postavljeno na mestu, kjer je talno gretje, priporočamo da podstavite podlogo, leseno ploščo ali stiropor. Včasih mačke nerade menjavajo higienske posipe, zato priporočamo, da novo vrsto posipa vedno postopno mešate med star posip.

Opozorilo: Mačji posip lahko odvržete med gospodinjske in biološko razgradljive odpadke, v skladu z lokalnimi predpisi. Ne mečite posipa v straniščno školjko! Po vsakem čiščenju mačjega stranišča si temeljito sperite roke. Bentonit ne povzroča zdravstvenih težav ali alergij, ampak mačji iztrebki so lahko prenašalci toksoplazmoze (parazitska bolezen, ki je nevarna za človeka).

Pakiranje: 10 l


Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Mačka da
Prostornina 10 l
Vrsta Bentonit
Mačja stranišča da

Alternativni artikli