Edvina Novak: Največja egipčanska sanjska knjiga

Znamka: Naša številka: 789089

Edvina Novak: Največja egipčanska sanjska knjiga

Največja egipčanska sanjska knjiga, sestavljena po najstarejših kaldejskih, perzijskih, egipčanskih in grških rokopisih ter po starem ustnem izročilu. Celoten opis

17.9

17,90 €
Zadnji kos!

Naša številka: 789089

Predstavitev

Opis artikla

Največja egipčanska sanjska knjiga, sestavljena po najstarejših kaldejskih, perzijskih, egipčanskih in grških rokopisih ter po starem ustnem izročilu. Pred seboj imamo zelo staro sanjsko knjigi, v kateri so shranjene razlage sanj po prastarih virih Egipčanov, Kaldejcev in Perzijcev. Naletimo pa tudi na novejša gesla, ki so jih dodali pred približno sto leti, ko je bila knjiga zadnjič ponatisnjena, in sicer v hrvaški izdaji.

Človek se vedno sprašuje, kaj so sanje, od kod izvirajo, ali nam kaj sporočajo, ali pa so le prazna pena. Današnji znanstveniki so razdeljeni, eni trdijo, da so sanje nekakšna blodnja možganov, drugi pa vidijo v sanjah mnogo večji pomen in si obetajo, da bo v naslednjih letih z novimi znanstvenimi metodami prišlo do šokantnih odkritij.

Če smo še tako sodobni in z nogami na tleh, nas bo vendarle zanimalo, kaj pomenijo nenavadne sanje in bi radi izvedeli,kaj nam sporočajo, na kaj nas opozarjajo in kaj nam svetujejo na svoj nenavaden sanjski način. Zato bomo mnogi zjutraj segli po sanjski knjigi.

Ker imamo v rokah zelo staro sanjsko knjigo, so gesla mnogokrat arhaična. Vendar pa so gesla za čustvovanje, čutenje, značajske poteze in človekov ustroj vedno enaka, spreminjala in napredovala sta znanost in tehnika, zato lahko sanje, ki se dotikajo teh področij, v mislih ustrezno „prevedemo“.

Lastnosti knjige:

  • Jezik: slovenski
  • Založnik: Gral VE
  • Zvrst: Osebna rast in duhovnost
  • Vezava: mehka
  • Število strani: 143
  • Dimenzije: 14,5 × 21 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst vera in kultura
Vezanje mehka
Leto izdaje 2015
ISBN 9789619303061
Število strani 143