Iščete pomočnika za v kuhinjo, ki bo namesto vas gnetel testo, stepel smetano ali naribal zelenjavo? Potem je kuhinjski robot ali multipraktik prava izbira za vas. Pri izbiri se osredotočite na funkcije, moč in nastavke, ki jih lahko uporabljate skupaj z robotom.

Prikaži več

Kuhinjski robot ali multipraktik?

Razlika med kuhinjskim robotom in multipraktikom je predvsem v drugačni primarni uporabi. To pa ne pomeni, da multipraktik ne more imeti enakih funkcij kot kuhinjski robot in obratno..

Ostale funkcije kuhinjskega robota in multipraktika z dodatki

S pomočjo ustreznih nastavkov lahko funkcije kuhinjskega robota ali multipraktika znatno razširite. Pri izbiri bodite pozorni na možnost dokupa dodatkov za kuhinjske robote. Poleg nastavkov lahko dokupite tudi samostojne metlice v obliki črke K ali fleksibilne metlice..

 • Mlinček za meso – dodaten mlinček primeren za pripravo domačega mletega mesa in klobas
 • Ožemalnik in sokovnik – za pripravo sokov iz sadja ali zelenjave, namesto nakupa samostojnega aparata
 • Nastavek za testenine – za domačo pripravo testenin
 • Mlinček za kavo – dodaten mlinček posebej namenjen za mletje sveže kave

Metlice za kuhinjske robote

Skupaj z robotom boste dobili tudi pripomočke v obliki metlic, nekatere posebne boste morali dokupiti. Katere metlice za kuhinjske robote boste našli v ponudbi?

 • Metlica za mešanje – osnovna metlica, običajno je del paketa, primerna za osnovno mešanje
 • Metlica za gnetenje/kljukasta – metlica oziroma kljukasti nastavek za testo je del vseh kuhinjskih robotov
 • Metlica v obliki črke K – posebna metlica v obliki črke K, zaobjame celotno posodo za mešanje, uporabna je za pripravo kolačev, mletega mesa, krompirjevega pireja ali različnih vrst kreme, ni del osnovnega paketa
 • Fleksi metlica – s fleksibilnimi robovi, ki se prilegajo posodi, primerna za pripravo gladkih zmesi, krem in lahkega testa, običajno ni del osnovnega paketa
 • Metlica za stepanje – za stepanje snega ali smetane za torto, običajno je del paketa
Kuhinji robot ni to kar potrebujete?

Poglejte našo ponudbo samostojnih sokovnikovin mešalnikov.

Načini mešanja

 1. Planetarni sistem mešanja – napreden sistem dovršenega mešanja, metlica se vrti ob stenah posode
 2. Sredinski sistem mešanja – osnovno mešanje s pomočjo ene ali dveh metlic, ki se vrtijo, manj učinkovito od planetarnega sistema

Prostornina posode kuhinjskega robota

Prostornina posode je osnovna značilnost, ki jo je treba upoštevati pri izbiri. Giblje se od približno 0,5 l do skoraj 7 l. Vse je odvisno od števila članov družine, za katero pripravljate vaše jedi.

 • Posoda s prostornino do 3 l – za 2 do 3 osebe
 • Posoda s prostornino od 3 do 5 l – za 4 do 5 osebe
 • Posoda s prostornino več od 5 l – za 5 oseb in več
NAMIG

Če želite, da bo vaš robot dolgo zdržal, izbirajte med roboti, ki so v celoti iz kovine in zdržijo dlje od plastičnih.

Ostale uporabne funkcije kuhinjskih robotov in multipraktikov

 • Popolnoma kovinski roboti – zdržijo dlje od plastičnih
 • LCD zaslon – za informacije o nastavitvah
 • Zaščitna varovalka prižiga – če pokrov ni ustrezno nameščen, robot ne morete prižgati
 • Zaščita pred pregretjem – v slučaju visoke temperature se robot samodejno izključi
 • Pranje v pomivalnem stroju – posamezni deli in metlice so primerni za pranje v pomivalnem stroju (posebej označeno na posameznih kosih)
 • Avtomatski program – zagotovi optimalno konsistenco testa ali smetane
NAMIG

Še vedno ne veste, kateri kuhinjski robot izbrati? Preglejte naš podroben članek Kako izbrati kuhinjski robot.

-40%
Tefal kuhinjski robot QB813D38 Masterchef Grande
50x

Tefal kuhinjski robot QB813D38 Masterchef Grande

703,92 €
419,91 €
Zadnji kos!

Kuhinjski robot8 različnimi hitrostmi, bo vaš vsestranski pomočnik v kuhinji. Tefal QB813D38 Masterchef Grande vam pomaga ustvarjati pri vaših kuharskih in slaščičarskih podvigih. Izjemen 1500W motor in 3 kakovostni mešalni pripomočki bodo poskrbeli za pripravo vrhunskega testa. Uporabite bogate dodatke za izdelavo domačih klobas, zmeljite meso ali pripravite okusen smoothie.

Dostava Mimovrste
KitchenAid mešalec Dried Rose, roza (KA5KSM185PSEDR)

KitchenAid mešalec Dried Rose, roza (KA5KSM185PSEDR)

749 €
Zadnji kos!

KitchenAid namizni planetarni mešalec Dried Rose KA5KSM185PSEDR se ponaša s 4,8-litrsko posodo, dodatno 3-litrsko posodo, tremi orodji za stepanje, mešanje in gnetenje ter plastično zaščito posode.

Dostava Mimovrste
-37%
SENCOR kuhinjski robot STM 6350WH
216x

SENCOR kuhinjski robot STM 6350WH

308,93 €
193,16 €

Kuhinjski robot Sencor STM 6350WH z močjo 1000 W se pohvali z robustnim, kovinskim ohišjem. Zaznamuje ga planetarni sistem mešanja. Opremljen je z veliko mešalno posodo iz nerjavečega jekla, s prostornino 4,5 l, ki omogoča pripravo do 2,7 kg testa ali stepanj 8 beljakov.

Dostava Mimovrste
-16%
ETA Gratus Vital II kuhinjski robot 0028 90092
8x

ETA Gratus Vital II kuhinjski robot 0028 90092

599,99 €
499 €

Kuhinjski robot z vhodno močjo 1200 W v težki celoto kovinski izvedbi. Eta Gratus Vital II 0028 90092 s planetarnim mešalnim sistemom odlično obdeluje vse surovine. Zahvaljujoč brezstopenjskemu nadzoru hitrosti lahko izberete hitrost in intenzivnost obdelave surovin, funkcija PULSE pa razvije največjo hitrost. Z robotom boste prejeli široko paleto dodatkov, vključno z mešalnikom, mlinom za meso in stiskalnico za jagodičje.

Dostava Mimovrste
ETA Gratus Kuliner II kuhinjski robot

ETA Gratus Kuliner II kuhinjski robot

799,99 €
717,06 €

Kuhinjski robot ETA Gratus Kuliner II (ETA003890020) s polno opremo za prave kuharske mojstre. Vključuje do 32 različnih kombinacij pripomočkov, s pomočjo katerih boste lahko naredili prav vse, kar si boste zamislili.

Dostava Mimovrste
-41%
Gorenje kuhinjski robot MMC1000W
14x

Gorenje kuhinjski robot MMC1000W

289,90 €
169,84 €

Gorenje kuhinjski robot MMC 1000 W ponuja 6 nastavitev stopenj hitrosti in ima izmenični motor, ki poskrbi za zanesljivo delovanje.

Več informacij
Dostava Mimovrste
ETA Gratus Storio kuhinjski robot, rdeč (0028 90063)
10x

ETA Gratus Storio kuhinjski robot, rdeč (0028 90063)

479,99 €
430,24 €

Kuhinjski robot v trdni kovinski izvedbi. Eta Gratus Storio 0028 90063 s planetarnim mešalnim sistemom odlično obdeluje vse surovine. Zahvaljujoč brezstopenjskemu nadzoru hitrosti lahko izberete hitrost in intenzivnost obdelave surovin, funkcija PULSE pa razvije največjo hitrost. Prejeli boste široko paleto dodatkov za stepanje, mešanje, gnetenje, ribanje, mletje mesa in za pripravo domačega sladoleda.

Več informacij
Dostava Mimovrste
ETA 0034 90010 Mezo Smart kuhinjski robot
31x

ETA 0034 90010 Mezo Smart kuhinjski robot

139,99 €
125,48 €

Kuhinjski robot v modernem in elegantnem videzu Eta 0034 90010 Mezo Smart s planetarnim mešalnim sistemom odlično obdeluje vse surovine. Zelo enostavna montaža in vzdrževanje. Prejeli boste dodatke za stepavanje, mešanje in gnetenje.

Več informacij
Dostava Mimovrste

Kuhinjski roboti in multipraktiki

Pri izbiri kuhinjskega robota upoštevajte poleg funkcij, moči in dodatkov tudi proizvajalca. Vsak proizvajalec prisega na drugačno tehnologijo, ki vam olajša delo. Pomemben je tudi material, saj popolnoma kovinski roboti zdržijo dlje.

Kuhinjski robot Bosch

Proizvajalec Bosch se osredotoča zlasti na kakovostne in zmogljive kuhinjske robote MUM z močjo do 1600 W. Roboti z avtomatiziranimi programi SensorControl Plus zagotavljajo idealno konsistenco testa ali smetane, robot je opremljen s planetarnim sistemom mešanja.

Kuhinjski roboti in multipraktiki Sencor

Kuhinjski roboti Sencor se ponašajo z bakrenim navitjem motorja, zaradi katerega motor doseže visokih obratov, ne da bi se pregrel. Poleg robotov in multipraktikov ponuja tudi ogromno pripomočkov, ne pozabi pa niti na všečen dizajn.

Prikaži več

Kuhinjski roboti in multipraktiki ETA

Poleg gladke regulacije obratov ponujajo kuhinjski roboti ETA tudi program PULSE, s pomočjo katere so zmožni za kratek čas doseči ekstremno zmogljivost. Multipraktiki so pogosto izdelani iz nerjavečega jekla.

Kuhinjski roboti in multipraktiki KitchenAid

Profesionalni kuhinjski roboti KitchenAid se ponašajo z majhno porabo in veliko zmogljivostjo. Najboljši izmed njih se uporabljajo celo v gastronomskih obratih. Izbirate lahko med bogato ponudbo pripomočkov, materialov in dizajnov robota.

Kuhinjski robot ali samostojni aparati?

Kuhinjski robot se splača za tiste, ki pogosto kuhajo ali pečejo. V tem primeru so nepogrešljivi pomočniki, ki vam bodo prihranili čas in delo. Če pa preprosto želite le mešati ali pripravljati sokove in gnetenje uporabljate le redko, kupite raje samostojen mešalnik in sokovnik.

^ Na vrh

Ponudbo najcenejših izdelkov razvrščenih glede na ceno najdete v kategoriji ugodni kuhinjski roboti in multipraktiki.