Džemaludin Latić: Srebreniški inferno
24,90 €

Pismo iz Bosne za Danteja Alighierija

Srebreniški inferno je pesnitev v osemnajstih spevih, izpisanih v dantejevskih tercinah in v arhaični bošnjaščini, posuti s turcizmi in islamizmi do te mere, da je avtor dodal več kot dvesto večinoma semantičnih opomb.

Gavin Francis: Preobrazbe telesa
24,90 €

O medicini in spremembah v človekovem življenju Nagrajeni pisatelj Gavin Francis v knjigi razglablja o preobrazbah duha in telesa.

Jeffrey Masson: Končna analiza
24,90 €

Kako postati in ne ostati psihoanalitik Končna analiza predstavlja eno od najpomembnejših del Jeffreyja M. Massona,

M. Žiberna, B. Gradišnik: Zgodba Ljubljanskega maratona
10 €

Vse številnejšim tekačem nudi Ljubljanski maraton priložnost, da se vsako leto konec oktobra udeležijo odlično organiziranega tekmovanja, kjer se pomerijo z izbrano razdaljo, uro in nasprotniki. In seveda vsak sam s sabo.

Nan Shepherd: Živa gora
18,90 €

‚Živa gora‘ je emocionalna in intelektualna meditacija pesnice, ki je v naravi poslušala odtenke svojih misli in jih ubesedila v enkratno mešanico osebno izpovedne literature in filozofske meditacije.

Oliver Sacks: Noga, na katero se opreš
19,90 €

Angleški nevrolog Oliver Sacks je na planinskem izletu doživel nesrečo, v kateri si je tako hudo poškodoval nogo, da je komaj preživel. Iz zdravnika se je nato prelevil v pacienta.

Robyn Davidson: Poti
24,90 €

O ženski, ki je sama prepotovala 2700 kilometrov avstralske divjine

Več avtorjev: Knjiga in bralci V.
14,90 €

Bralna kultura in nakupovanje knjig v Sloveniji V knjigi je predstavljena raziskava o bralnih in nakupovalnih navadah slovenskih bralcev, ki se skozi zgodovino razvija in spreminja.