Sebastian Horvat: Ljubezen ali dandanašnja farsa
28,70 €

Knjiga Ljubezen ali dandanašnja farsa ni še en priročnik za samopomoč! Je racionalen pristop k vprašanjem, ki v našem svetu veljajo za iracionalna, odmaknjena, pogosto tudi tabuizirana.

Gaute Heivoll: Čez kitajsko morje
28,95 €

Čez kitajsko morje je roman o veličini človeka, tudi najkrhkejšega med nami. Roman temelji na resnični zgodbi, ki se je začela pred drugo svetovno vojno in seže v današnji čas. Zakonca, ki sta obenem starša dveh majhnih otrok, se odločita, da za svojo družinico in za „umsko zaostale“ postavita hišo, dom sredi narave. Ko se v njej naseli družinica, se jim res pridružijo „bolniki“: samotni vernik Christian Jensen; tihi Matiassen, ki vedno sedi pod drevesom , se ziba na stolu in gleda kdove kaj; stric Josef, eden izmed najbolj vnetih obiskovalcev krajevne knjižnice; nato pa še skupina petih bratov in sester. Kljub raznolikosti živijo skoraj idilično, kot mirna in ljubeča skupnost, dokler…

Maja Gal Štromar: Potaknjenci
24,90 € 22,21 €

Napeta zgodba, ki diši po mentolu in limonovcu, se lušči kot neskončne plasti čebule in prepleta kot bršljan.

Mauro Covacich: Mesto v meni
24,90 €

Roman je pravzaprav analiza pisateljevega srca in Trsta, ki zrase v njem: raziskuje labirinte, zgodbe in usode razdvojenega mesta.