Aleksandra Dolenec Gojević, Gregor Gojević: Hišne zgodbe
10 €

Kaj so hišne zgodbe? Zgodbe o hišah kot materiji, zgodbe o ljudeh, ki jih ustvarjajo, zgodbe o ljudeh, ki jih naseljujejo, zgodbe o prostorih, ki jih zasedajo, zgodbe o svetu kjer je preveč pomembnega in premalo nepomembnega? Verjetno vse to po malem.

Feri Lainšček, Peter Rezman, Dušan Dim, Esad Babačić, Jože Hudales: Jezero na robu mesta
15 € 13,95 €

„S knjigo Jezero na robu mesta želimo prav to: objemu časa iztrgati dogodke, ki so zaznamovali mestno zgodovino, vtisnili pečat ljudem. Pišemo pa tudi, da bi ustvarili nekaj novega. Objavi dokumentarnih materialov bomo dodali raznolike kratke zgodbe uveljavljenih avtorjev. In ko se izmišljene zgodbe združijo s skrivnostnim robom mesta, lahko pride do presenečenj! Bralci naj bodo pripravljeni. Skupaj z njimi bomo pisci skušali poiskati ključe, ki odpirajo vrata v skrite prostore – tudi takšne, ki so se zdeli že davno potopljeni.“ (Dušan Dim)

Zlatko Režonja, Cankarjevo življenje in delo
16,65 €

Čeprav pogosto menimo, da je opus klasikov natančno popisan in izmerjen od začetka do konca, ter da vemo že vse o njihovem življenju, nam knjiga Cankarjevo življenje in delo podaja nov pogled na Cankarja kot na velikega pisatelja. Najprej nam postreže z opisom Cankarjevega življenja, od njegovega otroštva preko šolanja v Ljubljani, njegove prve ljubezni, do odhoda na Dunaj, vrnitve v zeleno zatišje Rožnika in nazadnje smrti. Nato nam predstavi njegove literarne začetke ter v posebnih poglavjih Cankarjevo pesništvo, pripovedništvo, dramatiko in publicistiko.