Peter Rezman: Barbara in Krištof

Peter Rezman: Barbara in Krištof

Številka: 963673
Četrti Rezmanov roman, opisuje dogajanje v vasi Kotel, ki se pogreza in bo kmalu izginila. Celoten opis
24,90 €
Vključno z DDV
23,84 €
Dostava Mimovrste

Pri dobavitelju

2.12. predviden osebni prevzem
Prevzemna mesta
 
6.12. predvidena dostava na dom
 

Številka: 963673

Predstavitev

Prvi slovenski roman, ki se dotakne finančnih mahinacij, povezanih z gradnjo šestega bloka šoštanjske termoelektrarne. Barbara in Krištof je Rezmanov četrti roman, postavljen v vas Kotel, ki se zaradi izkopavanja »črnega zaklada« vse bolj pogreza in bo sčasoma izginila. Tam 15. avgusta, na dan velikega cerkvenega praznika, poteka tradicionalno srečanje ogroženih in preseljenih; tokrat je prav posebno svečano, saj so zakladokopi obnovili napol porušeno vaško kapelo, ki čaka le še na nadškofovo posvetitev.

A praznično dogajanje je le kulisa, v ozadju katere se odvijajo zelo aktualni družbenopolitični prizori – pred vami je namreč prvi slovenski roman, ki se dotakne finančnih mahinacij, povezanih z gradnjo šestega bloka šoštanjske termoelektrarne, in to v spregi z Rimskokatoliško cerkvijo.

IZ SPREMNE BESEDE:

„Ljubiteljskega, ležernega bralca bo v romanu Barbara in Krištof od stavka do stavka vodilo veselje do branja Rezmanovega bogatega, mestoma nalašč in prav prijetno narečno obarvanega besedišča, pa tudi radovednost, kako se bo vse skupaj zaključilo. Vzdušje jenjajoče veselice, vzkipevajočega alkoholnega opoja in porajajoče se pohote je popisano z mojstrskim, izbrušenim pisateljskim peresom.“ (Agata Tomažič)

Lastnosti knjige:

  • jezik: slovenščina
  • založba: Založba Goga
  • leto izdaje: 2016
  • vezava: trda
  • dimenzije: 20,5 × 14 cm
  • strani: 242