Thiago de Moraes: Atlas mitov
34,90 €

Pripravite se na vstop v dvanajst mitoloških svetov. Morda bi bilo dobro s sabo vzeti zemljevid. Zemljevidi v Atlasu mitov so posebni: kažejo, kako dvanajst izjemnih kultur vidi svet.


Irena Velikonja: Življenje brez psa
22,90 €

Peter si od vsega najbolj želi imeti povsem svojega psa in to ne kar vsakega. Ker se zaveda, da mu starši tega ne dovolijo, mu preostanejo sanje.


Chrissie Keighery: Andraž, všeč si mi
17,90 €

16,65 €

Punce gremo v svet

Punce gremo v svet je zbirka za dekleta (10 – 14 let), ki jih otroške knjige ne zanimajo več, za odraslo branje pa ob obilici skrbi s šolo, prijatelji, starši … še ne najdejo pravega časa.


Julije Rothmans: Anatomija hrane
29,95 €

Odkrijte svet kulinarike s čudovito upodobljenim potovanjem Julije Rothmans skozi kuharijo in mednarodno kuhinjo.


Agustin Fernandez Paz: Ime mi je Skywalker
18 €

Nasproti Raquelinega stanovanja so odprli ogrmono nakupovalno središče, kamor vsak dan pride veliko ljudi. Nihče pa ne opazi moža, ki stoji pred vrati trgovine. Videti je, da je neviden. A Raquel odkrije njegovo skrivnost: ime mu je Skywalker in prihaja z drugega planeta.


Aleksandra Kocmut: Razkritje v zelenem potoku
16,85 €

15,03 €

To je očarljiva neskončna zgodbica, čudovita knjiga o razkritju v zelenem, pa tudi o umetnosti pripovedovanja, ki bo ogrela otroška srca – lepše pravljice za lahko noč si ne bi mogli želeti!


Barbara Wersba: Walter
19,90 €

18,51 €

Zgodba o podgani

Walter je bil podgana. Norveška ali navadna, je pisalo v neki knjigi o naravi. Toda Walter je o samem sebi raje razmišljal kot o norveški podgani, saj je dobro vedel, da ni prav nič navaden. Znal je namreč brati!


Bernardo Atxaga: Xola med levi
18 €

Knjiga je oblikovana v skladu s priporočili za oblikovanje gradiv za bralce z disleksijo in se smatra kot didaktični material.


Care Santos: Laž (Mentida)
25 €

Xenia je radovedna najstnica in uspešna dijakinja, ki sanja o študiju medicine, a v zadnjem času je šola ne zanima preveč, saj se zaljubi v fanta, ki ga je spoznala preko spleta. Ker bi ga rada spoznala tudi v živo se odloči, da ga bo poiskala.


Care Santos: Prodam očeta
20,50 €

Kaj se zgodi, ko se oče, ki ga tako močno pogrešaš, nenadoma vrne? In ti povrh vsega še pove, da bo odslej ves svoj čas namenil tebi? Pa še hišnega ljubljenčka ti podari in dom uredi, da je videti kot srednjeveški grad?


Chrissie Keighery: Naj že odrastem
17,90 €

16,65 €

Punce gremo v svet

Punce gremo v svet je zbirka za dekleta (10 – 14 let), ki jih otroške knjige ne zanimajo več, za odraslo branje pa ob obilici skrbi s šolo, prijatelji, starši … še ne najdejo pravega časa.


Dim Zupan: Deset resnic
22,90 €

Avtor v knjigi pripoveduje o zeliščarju Aljažu, ki je bil povsem prepričan o obstoju palčkov.


Hanna Kraan: Čavknjena ȍarovnica spet razsaja
19,90 €

18,51 €

Čavknjena čarovnica spet razsaja je duhovita knjiga, namenjena vsem, ki imajo radi skrivnostne gozdne hišice, govoreče živali, leteče metle in slastne jabolčne pite, ki jih ni treba peči, ampak se jih enostavno pričara.


Jonny Zucker: Kratek stik
14,97 €

Max Flash ni povsem običajen tajni agent. Mojster pobegov in mojster magije se poda na še eno nevarno nalogo.


Joss Stirling: Kradljiva Phoenix
15,95 €

10,95 €

Kaj storiš, ko odkriješ, da je tvoja sorodna duša tat? Ukradeš jo, seveda. Spustiš se v nevarno igro z ognjem …


Juan Kruz Igerabide: Adijo Jona
15,99 €

Gre za dvojezično izdajo, oblikovano v skladu s priporočili za oblikovanje gradiv za bralce z disleksijo in se smatra kot didaktični material.


Mireille Geus: Pleši!
24,99 €

Spoznaj zgodbo mlade balerine Maxime, ki se je znašla pred pomembno življenjsko odločitvijo.


Romana Berni: Ko se zaljubiš
16,85 €

Melanijo in Gala povezuje dolgoletno tesno prijateljstvo, ki se je stkalo med njima že v njunem otroštvu.


Ruby Roth: Veganstvo je ljubezen
12,95 €

11,55 €

Poslušati srce in ukrepati

Knjiga Veganstvo je ljubezen mladim bralcem predstavlja veganstvo in jih spodbuja k sočutnemu odnosu do živali.


Siobhan Dowd: Čisti krik
27,95 €

Roman Čisti krik je prvi mladinski roman irske mojstrice Siobhan Dowd. Prejel je nagradi Branford Boase in Eliis Dillon, ter nominacijo za prestižno Carnegiejevo medaljo.


Sukumar Ray: Brezvezne rime
19,90 €

Novo

Skozi rimo in ritem, prek igre besed, pred nami vstajajo muhasti prismuki, nekateri srhljivi v svoji divjosti, drugi sanjavo nemirni, pa čemerni tečneži, ki jim ni para.


Tatjana Pregl Kobe: Frida in zmaj Artur Gaj v Španiji
33,90 €

Frida in zmaj Artur Gaj nam z zgodbo predstavita Španijo, ko obiskujeta in predstavljata burno zgodovino velikih mest: Madrida, Barcelone, Toleda, Granade, pokrajin in otokov v Sredozemskem morju in na Atlantskem oceanu.


Terry Deary: Piratski gospod
15,95 €

14,83 €

Tom se znajde na ladji kapitana Francisa Draka, ki na svoji plovbi namerava ukrasti južnoameriško zlato. Bo Tom preživel potovanje okrog sveta, viharje in trikrat višje valove, kot je njihova drobcena ladja? Bo pomagal Draku premagati Špance? Se bo vrnil – bogat?


Terry Deary: Roka vikinškega bojevnika
15,95 €

14,83 €

Osvajalski Vikingi so pripluli v Severno Ameriko. Lepa in rodovitna dežela se zdi popoln prostor za njihov novi dom. Toda ali se jim bo uspelo spoprijateljiti z domačimi, z bojevitimi Skraelingi? Ali se bodo pisiljeni vrniti na Grenlandijo?


Terry Deary: Upihni luč
13 €

7 €

Roman v katerem se prepletejo usode štirih mladih je nominiran za eno najvidnejših priznanj otroške in mladinske literature – Carnegiejevo medaljo (CARNEGIE MEDAL) za leto 2012.