Stritar Urška, Usar Karmen, Pevec Emil: Planinski zabavnik 2

Znamka: Naša številka: 1202036

Stritar Urška, Usar Karmen, Pevec Emil: Planinski zabavnik 2

Zabavnik za otroke, ki prinaša teme planinskega sveta in raznovrstno reševanje nalog. Celoten opis

9.48

9,48 € Vključno z DDV

Naša številka: 1202036

Predstavitev

Opis artikla

Planinski svet je predvsem nepopisno lep. To je svet čudovite narave. Skrivnostnih gozdov. Prostranih travnikov in pašnikov, kjer lahko poleti opazujete krave na paši ali štejete ovce (pa ne zato, da bi zaspali!). Vrtoglavih sivih sten, v katerih morda opazite drobne pike, plezalce, ki napredujejo proti vrhu. Nazobčanih grebenov. Pisanih cvetlic, ki rastejo celo iz skalnih razpok. In plašnih divjih živali, ki bodo takoj zbežale, ko vas bodo ugledale. Tu se nadihamo svežega zraka in premigamo telo. In fotografski aparat tukaj posname najlepše motive.

A obenem je to svet, ki zahteva pripravljenost za vstop vanj in za gibanje v njem. Zato se boste v zabavniku seznanili z osnovami varnega planinstva. Poleg tega boste v njem izvedeli, kakšna so nenapisana pravila obnašanja v hribih, in na splošno: kako biti planinec, ki spoštuje druge pohodnike, pa tudi rastlinski in živalski svet, ki ga obdajata v hribih.

Naloge v zabavniku so razvrščene po sklopih (varno v gore, planinske poti in postojanke, spoznavanje gora, zgodovina, rastlinstvo in živalstvo idr.) in od najlažjih do najtežjih. Ni pa vam jih treba reševati zapovrstjo; rešujte jih poljubno, kakor vam je najbolj všeč.

Naloge se razlikujejo tudi po načinu reševanja: križanke, uganjevanje, branje, iskanje pravilnih odgovorov, naloge za povezovanje, risanje in fotografiranje, iskanje rim, ročne spretnosti in tako naprej.

Lastnosti knjige:

  • Jezik: slovenski
  • Založnik: PZS
  • Zvrst: nad 10 let
  • Vezava: mehka
  • Število strani: 65
  • Dimenzije: 21 × 30 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst knjige nad 10 let
Vezanje mehka
Leto izdaje 2018
ISBN 9789616870313
Število strani 65