Joseph Maria Folch i Torres: Dolginove nenavadne pustolovščine

Znamka: Naša številka: 656728

Joseph Maria Folch i Torres: Dolginove nenavadne pustolovščine

Joseph Maria Folch i Torres je romanopisec in dramatik, eden od katalonskih klasikov. Izjemno spoštovanje, ki ga do njegovega literarnega ustvarjanja gojijo Katalonci, odseva nagrada za otroško literaturo, ki nosi njegovo ime. Celoten opis

22.21

22,21 € vključno z DDVRedna cena: 24,90 €, Prihranite 2,69 € (10 %)

Naša številka: 656728

Predstavitev

Opis artikla

Joseph Maria Folch i Torres je romanopisec in dramatik, eden od katalonskih klasikov. Izjemno spoštovanje, ki ga do njegovega literarnega ustvarjanja gojijo Katalonci, odseva nagrada za otroško literaturo, ki nosi njegovo ime.

Dolginove nenavadne pustolovščine so leta 1910 začele izhajati v katalonski otroški reviji El Patufet; likovno življenje jim je vdihnil katalonski slikar Joan Junceda. Dolgina, dečka prijaznega, naivnega značaja, je želja po dogodivščinah popeljala na dolgo popotovanje, polno neverjetnih, nenavadnih in nevarnih dogodivščin, ob katerih so zadrževali dih mladi bralci. In teh je bilo iz tedna v teden več, njihovo število se je merilo v tisočih! Ker pa so njegovi doživljaji opisani v iskrivem,igrivem in zabavnem slogu, so Dolginu sledili tudi vsi tisti, ki jim raziskovalske pustolovščine burijo domišljijo. In tako je še danes – več kot sto let pozneje Dolgin še vedno očara.

Podrobnosti:

  • Prevajalec: Veronika Rot
  • Založba: KUD Sodobnost International
  • Jezik: slovenski
  • Dimenzije: 15 × 22 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst knjige nad 10 let
Vezanje trda
Leto izdaje 2014
ISBN 9789616564793
Število strani 303