Ivan Sivec, Princ na belem konju, Romanca za punco, dva fanta in lipicanca

Znamka: Naša številka: 634924

Ivan Sivec, Princ na belem konju, Romanca za punco, dva fanta in lipicanca

Deseta zgodba iz zbirke Srečna družina se iz melodrame razvije v ljubezenski večkotnik, po usodni nesreči pa sledi kraška kriminalka … Samo za tiste s konjskimi živci! Celoten opis

14.41

17 € Vključno z DDV
14,41 €

Naša številka: 634924

Predstavitev

Opis artikla

Ljubezen do konj je večkrat celo močnejša kot ljubezen do ljudi in med njimi. A na kraških tleh med ljubitelji teh plemenitih živali splete ljubezenski trikotnik, ki ni povezan samo s konji. V Rdečem Kalu, na samotnem posestvu med svetovno znano Lipico in mestecem Sežana, pride prav zaradi ljubezni celo do … usodne nesreče! Ljubezenska melodrama zdrvi kot v galopu v kriminalko, v kateri ne sodelujejo samo vsi iz Erjavčeve srečne oziroma smešne družine, temveč tudi lipiški trener Gal in prleški jahač Štef.

Romanca za lipicanca postane melodrama, ljubezenski večkotnik, sledita usodna nesreča in kraška kriminalka … do srečnega konca!


Odlomek:

Naša familija, pardon, družina, je kampanjska. Lahko bi rekla, da celotno naše življenje teče totalno kampanjsko. Ko se vsi vržejo na morje, gremo tudi mi na morje. Ko na tiviju nekaj bluzijo, da bo lepo vreme za v hribe, se gremo Kekce tudi mi. Ko v starih cajtengih preberemo, da je najbolj kul v toplicah, evo nas v toplicah. Rahlo bedno, a uživaško!

Poleti je matka pametno prijavila: »A veš, da bi bila dobra fora, če bi eno poletje presenetili sami sebe.«

Njen oboževani možiček, najin fotrček Johi, jo je pogledal kot vol pred zakolom. Tudi midva z bratcem Nejcem sva se spogledala s strahom, kajti naša matka ima navadno res ideje za vola ubit. Debilne stvari pa ljuba otročička lahko tu in tam usodno prizadenejo.

Zato sva si z Nejcem enoglasno – sicer blazno previdno zase – vzkliknila: »Ni šans!«

Kdo ve, kakšen šov bi lokomotiva naše družinske kompozicije še naredila, če ne bi prav tiste srede, ko je fotrček vrgel vse od sebe in nam vsem prijavil, da se bo za začetek dopusta do sitega naspal, zazvonil na vratih zvonec. To je tisti zvonec, ki je vedno na prvem mestu zoprnosti, saj navadno kdo prodaja kakšne knjige, ponuja gradivo verske sekte ali pa nam hoče vsiliti kakšno drugo podobno katastrofo.

Navadno v takem trenutku nastane znotraj naše bivalne enote strašanska frka, kdo bo šel vrata sploh odpret. Kadar gre matka, že ob prvem sunku vrat prav prijazno začeblja: »Hvala, gospa, danes pa res ne bomo nič kupili.« Kot da bi včeraj kaj.

To je izjavila tudi župniku, ki je prišel vprašal, kje živijo sosedovi.

Naš fotrček bi bil – če ne bi bil sicer dotolčeni obrtnik – prejkone, bržčas ali najlepše rečeno, slejkoprej – diplomat. Vsakemu prišleku vedno prav prijazno reče: »Samo trenutek, to ima pa pri nas žena čez.« In že se zadere v notranjost. »Maša, tebe iščejo!«


Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst knjige nad 10 let
Založnik Karantanija
Vezanje trda
Leto izdaje 2011
ISBN 9789612750640
Število strani 142